ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στο Πλόβντιβ ο Ζησιμίδης

Στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας βρίσκεται από χθες ο Κύπριος αθλητής Αλέξανδρος Ζησιμίδης, όπου θα συμμετάσχει με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που θα διεξαχθεί από τις 19 μέχρι τις 23 Ιουλίου.

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού αναχώρησε χθες το πρωί από τη Καστοριά, όπου πραγματοποίησε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του μαζί με την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας της Ελλάδας και θα αγωνιστεί στο µονό σκιφ στην κατηγορία ελαφρών βαρών ανδρών κάτω των 23 ετών.

Ο Αλέξανδρος μετέβηκε στη Βουλγαρία με την ελληνική αποστολή. Τον Κύπριο αθλητή συνοδεύει  ο προπονητής του Αριστοτέλης Ιωάννου.

Σε ανακοίνωση της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας (FISA)  αναφέρει ότι στους αγώνες θα συμμετάσχουν 845 αθλητές από 54  διαφορετικές εθνικότητες.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του ποταμού Μαρίτσα στο Πλόβντιβ. Στον ίδιο χώρο διεξήχθη  το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών το 2015 και θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2018.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση της η Παγκόσμια Ομοσπονδία, ανάμεσα στους 21 διαφορετικούς αγώνες που θα διεξαχθούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία των ελαφρών βαρών με την συμμετοχή 34 χωρών στην οποία θα αγωνιστεί και ο Αλέξανδρος Ζησιμίδης. Στο κατάλογο των συμμετεχόντων περιλαμβάνεται ο Μεξικανος Alexis Lopez Garcia που πέρσι τερμάτισε τρίτος σε αυτή την κατηγορία. Ο Lopez θα αντιμετωπίσει τον νεαρό Παγκόσμιο Πρωταθλητή από το διπλό των ανδρών της Ελλάδας Νίνο Νικολαΐδη και τον Uncas Batista της Βραζιλίας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων U23 περιλαμβάνει 21 κατηγορίες σκαφών και είναι ανοιχτό σε όλα τα κράτη μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA) για αθλητές ηλικίας κάτω των 23 ετών. Οι αγώνες για ηλικίες κάτω των 23 ετών ξεκίνησαν το 1976 ως «Seniors Match» πριν αλλάξει σε Nations Cup και αργότερα  το 2005 σε  World Rowing Under 23 Championships  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23.

 

Πληροφορίες για τις συμμετοχές, χρονοδιάγραμμα, πλήρεις αναφορές, ζωντανή μετάδοση ήχου, ζωντανά αποτελέσματα, κτλ, βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας  www.worldrowing.com .

 

Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας 

 17 Ιουλίου 2017    

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση