ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Κύπρος συμμετέχει στο #BeActive

Τη δέσμευση να συμβάλουν στην ενθάρρυνση των ευρωπαίων πολιτών να εντάξουν τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό στη ζωή τους και να προάγουν τα οφέλη που προκύπτουν από την αθλητική ενασχόληση αλλά και τις αξίες που πρεσβεύουν τον αθλητισμό, έδωσαν οι Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην πρώτη τους συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 – 21 Ιουνίου 2017 στις Βρυξέλλες.

Η διήμερη συνάντηση διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προχώρησε από φέτος στη σύσταση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, στοχεύοντας στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και των μηνυμάτων της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν Πρεσβευτές από τις 31 χώρες που συμμετέχουν και διοργανώνουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού. Την Κύπρο εκπροσώπησαν η κα Κάλλη Χατζηιωσήφ Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευση και Δια Βίου Πρέσβειρα της Εβδομάδας από το 2017 και ο κ. Γιάγκος Γεωργίου Εκπαιδευτής Α΄ Βοηθειών και Πρεσβευτής το 2016. Την Κυπριακή αποστολή συνόδευσε η κα Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΚΟΑ και Εθνική Συντονίστρια της Εβδομάδας στην Κύπρο.

Στο Δίκτυο των Πρεσβευτών συμμετέχουν καταξιωμένες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού και διεθνούς αθλητισμού όπως, μεταξύ άλλων, ο Christian Karembeu πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γαλλίας και νυν Σύμβουλος Στρατηγικής στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Attila Czene Χρυσός Ολυμπιονίκης στην Κολύμβηση και πρώην Υπουργός Αθλητισμού της Ουγγαρίας.

Σε ειδική τελετή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος και για θέματα αθλητισμού κ Tibor Navracsics εξέφρασε τις ευχαριστίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους Πρεσβευτές για τον ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στο νεοσύστατο Δίκτυο Πρεσβευτών και απένειμε τιμητικά διπλώματα σε όλους τους Πρεσβευτές. Τόνισε, δε το σημαντικό και καταλυτικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι Πρεσβευτές, αφού με βάση την εμπειρία και τα βιώματα τους στο χώρο του αθλητισμού μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα για τους πολίτες και να ενθαρρύνουν την ενασχόληση τους με τη φυσική δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο και ευρωπαϊκό επίπεδο, προωθώντας το σλόγκαν #BeActive της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Οι Πρεσβευτές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα καθήκοντα και το ρόλο τους, για τους τρόπους της μεταξύ τους συνεργασίας αλλά και της συνεργασίας τους με τους Εθνικούς Συντονιστές.

Στις 30 Ιουνίου, στο πλαίσιο της 2ης συντονιστικής συνάντησης μεταξύ ΚΟΑ και των φορέων που συμμετέχουν στην 3η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (23 - 30 Σεπτεμβρίου 2017), οι Πρεσβευτές θα έχουν την ευκαιρία να αναφερθούν εκτενέστερα στο ρόλο και στις δράσεις που προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση