ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Οι Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Την προώθηση των πολλαπλών οφελών από την ενασχόληση με τον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα καλούνται και φέτος να μεταφέρουν οι Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, η οποία θα διοργανωθεί σε όλην την Ευρώπη την περίοδο  23 – 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, του Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Κύπρο, όρισε και φέτος ως Πρεσβευτές της ευρωπαϊκής αυτής εκστρατείας τρεις εξέχουσες προσωπικότητες στον χώρο του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας, οι οποίοι μέσα από την πορεία και τις δράσεις τους συμβάλλουν στην προώθηση των αξιών που διέπουν τον αθλητισμό και στην προαγωγή της δια βίου αθλητικής ενασχόλησης. 

Η φετινή χρονιά παρουσιάζει μια καινοτομία όσον αφορά το θεσμό των Πρεσβευτών.  Από το 2017, ορίζεται ως Δια Βίου Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εβδομάδας η κα Κάλλη Χατζηιωσήφ, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.  Καθοριστικό ρόλο για την επιλογή της κα Χατζηιωσήφ ως Δια Βίου Πρέσβειρας της Εβδομάδας αποτέλεσε το αξιόλογο έργο που διαχρονικά επιτελεί στον τομέα του Αθλητισμού μέσα από διάφορες θέσεις και δράσεις της.  Ειδικότερα, δε, η ενεργός εμπλοκή της στη διοργάνωση επιτυχημένων πρωτοβουλιών που αφορούν στην κινητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού αλλά και των πολιτών τόσο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού όσο και σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές και εθνικές πρωτοβουλίες την  κατατάσσουν ως ένα από τους πρωτοπόρους τους αθλητισμού στην Κύπρο.

Μαζί με την κα Χατζηιωσήφ, ως Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού για το έτος 2017 είναι η κα Κάλια Παπαδοπούλου, Προπονήτρια Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρας Γυναικών, Πρώην Καλαθοσφαιρίστρια της ΑΕΛ και Αρχηγός Εθνικής Ομάδα και ο κ Λεωνίδας Λεωνίδου, Μαραθωνοδρόμος με συμμετοχή στους έξι κορυφαίους μαραθώνιους στον κόσμο «World Marathon Majors».

Η επίσημη ανακήρυξη των Πρεσβευτών καθώς θα γίνει στη διάσκεψη τύπου για την έναρξη των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού το Σεπτέμβριο  από τον κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη Πρόεδρο Δ.Σ. του ΚΟΑ, ο οποίος θα αναφερθεί και στο σκεπτικό επιλογής και ορισμού των τριών Πρεσβευτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση