ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πανέτοιμος ο Παρέλλης

Για το Χάλε της Γερμανίας αναχωρεί την Παρασκευή (19/5) ο Απόστολος Παρέλλης προκειμένου να λάβει μέρος στο διεθνές μίτινγκ ρίψεων της ομώνυμης πόλης. Ο 32χρονος δισκοβόλος συναντήθηκε την Τετάρτη (17/5) στα Presse Café με εκπροσώπους του Τύπου, στο πλαίσιο προγεύματος που παρέθεσε σε ΜΜΕ, χορηγούς, συνεργάτες και υποστηρικτές.

«Για εμένα μόλις ολοκληρώθηκε μια μεγάλη περίοδος προετοιμασίας, με δύο μεταβάσεις στη Νότιο Αφρική και μια στην Αθήνα. Το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα μου περιλαμβάνει πέντε αγώνες, σε ισάριθμες εβδομάδες, ξεκινώντας από το Χάλε. Θα ακολουθήσουν τα Ηράκλεια στην Κρήτη, όπου πέρσι πέτυχα το Παγκύπριο Ρεκόρ με 65.59μ, το World Challenge στην Ολλανδία που είναι πολύ σημαντικό, οι Παγκύπριοι Αγώνες και τέλος το Μπρούνο Ζάουλι, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιούνη» είπε ο Παρέλλης και συνέχισε: «στόχος είναι το όριο των 65 μέτρων για να πάω τον Αύγουστο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο. Όσο πιο νωρίς έρθει, τόσο το καλύτερο. Για τον Ιούλιο δεν έχω κάτι προγραμματισμένο, όμως θα περιμένω προσκλήσεις από αγώνες της σειράς Diamond League. Μπορεί να έχουν μειωθεί οι θέσεις των ρίψεων στα Diamond Leagues, όμως εάν ρίξω ψηλά τον Ιούνιο πιστεύω θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ και φέτος σε αγώνες Diamond League».

Ο Παρέλλης είπε πως «τα δείγματα μετά την προετοιμασία είναι θετικά, έχουν μπει οι  στόχοι για φέτος και πιστεύω θα τους πετύχω». Ευχαρίστησε τις χορηγούς εταιρείες ΟΠΑΠ Κύπρου, Nike, τα συμπληρώματα Sci-MX και τα EShop For Sports αλλά και τα Presse Café για τη φιλοξενία. Ακόμα θερμές ευχαριστίες απηύθυνε στην ΚΟΕΑΣ, στον ΚΟΑ, στον ΓΣΠ και στην ΚΟΕ για την υποστήριξη. Τον Απόστολο τίμησε με την παρουσία του ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Δημήτρης Λεοντής, ενώ δίπλα του βρέθηκαν εκ μέρους της ΚΟΕΑΣ ο κ. Αντώνης Γιωργαλλίδης και ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης από την ΚΟΕ.

«Δεν σκέφτομαι το Τόκιο»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «αυτό που με ενδιαφέρει φέτος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δεν σχεδιάζω μέχρι την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Σίγουρα θέλω να είμαι υγιής για να φτάσω μέχρι το 2020 σε ψηλό επίπεδο και να αγωνιστώ στο Τόκιο».
Εξήγησε πως «η ατυχία και η 13η θέση στο Λονδίνο το 2012 οπωσδήποτε με πίκρανε –έμεινα εκτός τελικού Ολυμπιακών Αγώνων για 7 εκατοστά στην τελευταία βολή– όμως αυτό δεν θα με επηρεάσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «μέσα από την προπόνηση προσπαθώ να βελτιώσω την τεχνική μου».

Ρωτήθηκε επίσης εάν έχει αλλάξει η συμπεριφορά των ξένων συναθλητών του έναντί του μετά τις μεγάλες επιτυχίες σε Πεκίνο και Ρίο και αν αυτό του βάζει πίεση. Απάντησε πως «σίγουρα με βλέπουν διαφορετικά, με ρωτούν κάποια πράματα, όχι για να μάθουν από εμένα, αλλά ενδιαφέρον. Όσο να ‘ναι ότι οι άλλοι με υπολογίζουν πλέον, μου βάζει μια μικρή πίεση». Τέλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια για να πάρει το όριο λέγοντας πως «σίγουρα είναι πιο πιθανό το όριο να έρθει σε έναν διεθνή αγώνα με έντονο συναγωνισμό παρά σε κάποιον όπου δεν έχω πίεση από τους άλλους».

Ακολουθήστε τον Απόστολο Παρέλλη στο www.facebook.com/apoparel.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση