ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τιμήθηκε η μνήμη του Στέλιου Κυριακίδη στον Πύργο Κορινθία

24sports team

info@24sports.com.cy

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποστολή του Σωματείου Δρομέων Πάφου ‘Στέλιος Κυριακίδης’ στον Πύργο Κορινθίας όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις ‘Κυριακίδεια 2017’ που διοργανώθηκαν την Κυριακή 7 Μαΐου. Αφορμή για τη διοργάνωση της αποστολής ήταν η πρόσκληση που δέχθηκε το Σωματείο από τον Κύριο Δημήτρη Κυριακίδη, γιό του Στέλιου Κυριακίδη. Το Σωματείο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Σταύρος Κακουρίδης και το μέλος δρομέας Τζιόζεφ-Μάριος Σαββίδης. 

 Οι αγώνες ανωμάλου δρόμου προς τιμή του Στέλιου Κυριακίδη διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία για 29η χρονιά από το Δήμο Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης, τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πύργου Κορινθίας και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής. Των αγώνων δρόμου προηγήθηκε συγκέντρωση των δρομέων στο κοιμητήριο όπου βρίσκεται ο τάφος του Στέλιου Κυριακίδη. Μετά από σύντομες ομιλίες που εξήραν την μεγάλη αθλητική προσωπικότητα του Στέλιου Κυριακίδη η εκδήλωση στο κοιμητήριο ολοκληρώθηκε με τους παρόντες να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο αναφωνώντας στο τέλος ότι ο Στέλιος Κυριακίδης είναι ‘ΑΘΑΝΑΤΟΣ’.


Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τους 150 δρομείς και προέρχονταν από το Σύλλογο Δρομέων Απόλλων Δυτικής Αττικής, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, τον αθλητικό Σύλλογο Τελμησσός, το Σωματείο Δρομέων Πάφου ‘Στέλιος Κυριακίδης’ καθώς επίσης και δεκάδες δρομείς από την κοινότητα του Πύργου Κορινθίας και των γύρω κοινοτήτων. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και παράλληλα συγκινητική η παρουσία και συμμετοχή δεκάδων μικρών παιδιών στους αγώνες. Η εκκίνηση του κυρίως αγώνα δόθηκε στις 10:30 το πρωινό με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού η οποία φέρει το όνομα του κορυφαίου Κύπριου Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη.

Στους άνδρες τερμάτισε πρώτος ο εξαιρετικός δρομέας Μιχάλης Καλομοίρης πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής με 28:35. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μιχάλης είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο αγώνισμα του Μαραθώνιου δρόμου στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Μαρία Φιλιπακοπούλου. Όλοι οι δρομείς που τερμάτισαν τιμήθηκαν με αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα ενώ ακολούθησαν οι βραβεύσεις των νικητών οι οποίες έγιναν στην πλατεία του χωριού στην παρουσία μεγάλου αριθμού κατοίκων της περιοχής καθώς επίσης και αξιωματούχων τόσο του αθλητισμού όσο και της πολιτικής. Την εκδήλωση λάμπρυναν με την παρουσία τους το θαυμάσιο χορευτικό συγκρότημα «Χοράνθη» του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.


Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην κοινότητα του Πύργου Κορινθίας για την όμορφη αλλά και συνάμα καλά οργανωμένη εκδήλωση για να τιμηθεί η μνήμη του ‘ΑΘΑΝΑΤΟΥ’ Στέλιου Κυριακίδη που με το παράδειγμά του έγινε παγκοσμίως γνωστός ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση