ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρια η Ραλούκα Σερπάν: Ανεβαίνει επίπεδο το γυναικείο τένις (pics)

Πήρε την υπηκοότητα και θα εκπροσωπεί το νησί μας σε διεθνείς διοργανώσεις

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@24sports.com.cy

Η 22χρονη πρωταθλήτρια της Masters Tennis Academy, Ραλούκα Σερπάν, πήρε το πρωί της Τρίτης (30/10) την Κυπριακή υπηκοότητα και θα εκπροσωπεί τη μικρή μας πατρίδα στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Οι προσπάθειες για την κυπροποίηση της Ραλούκα Σερπάν ξεκίνησαν πριν από αρκετό καιρό και επιτέλους καρποφόρησαν. Η Ραλούκα βρίσκεται στην Κύπρο με την οικογένειά της περισσότερο από εφτά χρόνια. Εντάχθηκε στην Masters Tennis Academy από την πρώτη μέρα λειτουργίας της ακαδημίας, το Καλοκαίρι του 2013.

Ο προπονητής της και γενικός διευθυντής της M.T.A. Γιάννος Χατζηγεωργίου μας εξήγησε τη σημασία της σημερινής, πολύ ευχάριστης, εξέλιξης:

«Το κυπριακό τένις έχει πολλά να κερδίσει με την κυπροποίηση της Ραλούκα. Πρόκειται για την καλύτερη Κύπρια τενίστρια που είχαμε ποτέ. Η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Κύπρου θα ωφεληθεί πάρα πολύ αφού η Ραλούκα θα δυναμώσει σημαντικά την Εθνική ομάδα γυναικών η οποία πλέον θα μπορεί να διεκδικεί διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις».

Ο Γιάννος Χατζηγεωργίου μας είπε λίγα λόγια για τη σταθερή πρόοδο της Ραλούκα:

«Από τον καιρό που ξεκίνησε έδειξε ότι μεγάλη προτεραιότητά της είναι το τένις. Δούλεψε πολύ σκληρά και δείχνει σταθερή βελτίωση. Το 2018 είναι η καλύτερή της χρονιά. Ανέβηκε πολλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη (WTA) και έφτασε στη θέση 230.

Την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου κέρδισε στην Ιταλία τουρνουά 25χιλ. δολαρίων. Την προηγούμενη εβδομάδα (22-27/10) επανέλαβε την επιτυχία της, αυτή τη φορά κερδίζοντας τουρνουά 25χιλ. δολαρίων στην Κωνσταντινούπολη.

Με μεγάλες θυσίες κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα (ειδικά τα οικονομικά), αφού ενώ ήταν στην Κύπρο αγωνιζόταν για τη Ρουμανία, και να δείξει ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες για την πρωταθλήτριά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X