ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Να ανεβάσουμε το επίπεδο του τένις στην Κύπρο»

Ο διευθυντής της Master Tennis Academy Γιάννος Χατζηγεωργίου μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» του ΣΠΟΡ FM Κύπρου για το παγκύπριο πρωτάθλημα τένις, τις επιτυχίες της ακαδημίας, αλλά και για την πιθανή άνοδο του επιπέδου του αθλήματος στην Κύπρο.

Αναλυτικά τι δήλωσε:

Για το παγκύπριο πρωτάθλημα τένις: Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του πρώτου μέρου του πρωταθλήματος. Έχουμε τους τελικούς στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών κάτω των 14 και κάτω των 18. Αυτές παίζονται την πρώτη βδομάδα Αρχίσαμε το περασμένο Σάββατο και σήμερα έχουμε τους τελικούς. Από αύριο είναι η δεύτερη βδομάδα με τις κατηγορίες κάτω των 12 και 16, αλλά και τις κατηγορίες ανδρών. Σήμερα έχουμε τους τελικούς των μονών στις 18.15 και των διπλών στις 19.30.

Για την διοργάνωση: Πήραμε συγχαρητήρια. Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ευελπιστούμε πως φέτος θα είμαστε καλύτεροι και πάντα έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, έχουμε περισσότερες συμμετοχές.Έχουμε πολλούς αθλητές. Θα παιχτούν 210 αγώνες σε 20 αγωνίσματα σε 15 μέρες. Αν συνυπολογίσουμε και τις καιρικές συνθήκες, ήταν κάτι περισσότερο από το αναμενόμενο.

Το μέλλον του τένις στην Κύπρο: "Στόχος είναι να γίνονται σωστά τουρνουά και να υπάρχει σωστή οργάνωση. Να έρχονται πολλοί παίκτες και να νιώθουν ότι παίζουν σε αγώνες που υπάρχουν παντού επιτηρητές και με ψηλή συμμετοχή με καλούς παίκτες Έρχονται πολλοί παίκτες και ανεβαίνει το επίπεδο. Όλα ξεκινούν από την ομοσπονδία, τα προπονητικά προγράμματα με τις εγχώριες διοργανώσεις. Οι παίκτες μας που συμμετέχουν στα τοπικά τουρνουά μόνο έτσι θα πάνε στο εξωτερικό και να έχουν επιτυχίες.

Για τις συμμετοχές των παικτών της Master Tennis Academy στο τουρνουά: "Θα μιλήσω για την πρώτη βδομάδα που φτάσαμε στους τελικούς. Στην κατηγορία κ14 ο Στυλιανός Χριστοδούλου και ο Λάμπρος Παντζιαρής τέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό και είναι και οι δύο αθλητές της ακαδημίας μας. Στην κατηγορία κ18 αγοριών οι Σέργιος Κύζας και Φώτος Φωτιάδης τέθηκαν αντιμέτωποι. Και τα δύο αυτά παιδιά προπονούνται στην ακαδημία μας. Στην κατηγορία κ18 κοριτσιών οι Φλορεντία Χατζηγεωργίου και η Βασιλεία Κύρου είναι στον τελικό του μονού και είναι και οι δύο παίκτριες της ακαδημίας μας. Στην κατηγορία κ14 βρίσκονται οι Κλειώ Ιωάννου από την ακαδημία Avantage και η Στέφανι Ιωάννου από την ακαδημία ΕΛΑΙΩΝ. Στις υπόλοιπες κατηγορίες των μονών είναι όλοι παίκτες της ακαδημίας μας. Και στα διπλά έχουμε αρκετές συμμετοχές. Στο διπλό αγοριών κ14 οι Στυλιανός Χριστοδούλου και Λάμπρος Παντζιαρής της ακαδημίας μας είναι στον τελικό, στην κατηγορία κ18 αγοριών οι Ανδρέας Λοττίδης και Σταύρος Παμπόρης βρίσκονται στον τελικό και διεκδικούν το πρωτάθλημα. Στην κατηγορία κ18 διπλού κοριτσιών οι Φλορεντία Χατζηγεωργίου και Βασιλεία Κύρου συμμετέχουν στον τελικό. Έχουμε μια αρκετά μεγάλη συμμετοχή".

Για την ακαδημία Master Tennis Academy: "Η Master Tennis Academy είναι στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας. Ξεκινήσαμε στα τέλη του καλοκαιριού του 2013. Τον Σεπτέμβρη ξεκινά η τέταρτη χρονιά. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά και τα αποτελέσματα φαίνονται. Στόχος είναι η συνεχής βελτίωαη, να έχουμε καλούς προπονητές και να κάνουμε καλή δουλειά στο γήπεδο με τα αποτελέσματα των παικτών μας σε Κύπρο και εξωτερικό."

Για το αν μπορεί να γίνει τουρνουά ATP στην Κύπρο: "Για να γίνει ένα τουρνουά ATP χρειάζονται χρήματα. Από πλευράς εγκαταστάσεων, θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν αυτά τα τουρνουά. Πρέπει να βρεθούν και χορηγοί που θα πιστέψουν στο άθλημα. Όλα εξαρτώνται από την ομοσπονδία και να ανεβάσουμε το επίπεδο του αθλήματος στην Κύπρο."

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση