ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το «χρυσό» κορίτσι μας

Ενώ τίμησε τα χρώματα της Κύπρου στους ΑΜΚΕ, Προσπαθεί εδώ και χρόνια να πάρει την κυπριακή υπηκοότητα χωρίς ανταπόκριση.

Μια από τις πλέον επιτυχημένες παρουσίες της Κύπρου στους ΑΜΚΕ ήταν η νεαρή τενίστρια Ραλούκα Σέρμπαν που έφερε στο νησί μας τρία μετάλλια. Πήρε το χρυσό στο μονό και το διπλό γυναικών ενώ κέρδισε το αργυρό στο διπλό μικτό.

Πρόκειται για ένα κορίτσι που στις 17/6 θα συμπληρώσει τα 20 χρόνια της και είναι προϊόν της κυπριακής παραγωγικής διαδικασίας στο άθλημα, όντας μέλος της Masters Tennis Academy από το 2013. Αυτές οι επιτυχίες είναι συνέχεια της προηγούμενης παρουσίας της στους αγώνες το 2015 όταν πήρε χρυσό στο μικτό διπλό μαζί με τον Πέτρο Χρυσοχό και αργυρό στο μονό γυναικών όταν ήταν ακόμα 17 ετών.

Έχει καταγράψει αρκετές επιτυχίες σε τουρνουά futures της ITF ενώ βρίσκεται στο Νο394 της παγκόσμιας κατάταξης WTA. Οι προοπτικές και το ταλέντο της είναι για πολύ πιο ψηλά, όμως εμπόδιο αποτελεί το οικονομικό καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου σιρκουΐ και αυτό την κρατά πίσω σε σχέση με άλλες αθλήτριες.

Αμέσως μετά τους ΑΜΚΕ, μετέβη στην Πορτογαλία για το τουρνουά $25000 στο Φιγκέϊρα Ντα Φοζ και κατόρθωσε να επικρατήσει της Ιταλίδας Νο5 στο ταμπλό Giulia Gatto-Monticone με 2-0 σετ.

Η νεαρή αθλήτρια τιμά τα χρώματα της Κύπρου με την παρουσία της και τις νίκες της, όμως δυστυχώς ακόμα δεν έχει καταφέρει να νικήσει τη γραφειοκρατία καθώς, αν και το αιτήθηκε εδώ και χρόνια, δεν έχει ακόμα πάρει την κυπριακή υπηκοότητα!

Στους ΑΜΚΕ εκπροσωπεί την Κύπρο εξ αιτίας ενός κανονισμού που επιτρέπει σε μόνιμους κάτοικους μιας χώρας για περίοδο 3 ετών και πάνω να εκπροσωπούν τις χώρες διαμονής τους. Η Σέρμπαν βρίσκεται για έξι και πλέον χρόνια στο νησί μας, εδώ εκπαιδεύτηκε στο άθλημα, εδώ ξεδιπλώνει το ταλέντο της, στη δική μας συγκομιδή προστίθενται τα μετάλλια που παίρνει (πέντε σε δυο ΑΜΚΕ!) αλλά δεν μπορεί να μας εκπροσωπεί σε άλλους διεθνείς αγώνες κάνοντας γνωστό το όνομα του νησιού μας!

Μάλιστα, δεν πήρε την παραμικρή βοήθεια από την πολιτεία για την προετοιμασία της ενόψει των ΑΜΚΕ παρά το γεγονός πως συμμετείχε κανονικά με την κυπριακή αποστολή. Αν οι αρμόδιοι δουν το θέμα πιο ζεστά, αφού πληροί όλες τις προϋποθέσεις, και λυθεί αυτό το τόσο σοβαρό θέμα θα μπορεί να εκπροσωπεί την Κύπρο και στο FED Cup (αντίστοιχη διοργάνωση Davis Cup στις γυναίκες). Με τη δική της παρουσία θα αυξηθούν κατακόρυφα οι ελπίδες διάκρισης του νησιού μας.

Είναι ένα θέμα που αξίζει να το δει άμεσα η πολιτεία γιατί πρέπει επιτέλους όσοι εκπροσωπούν και τιμούν τα χρώματα της Κύπρου να παίρνουν αυτά που δικαιούνται και να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να εξελίξουν το ταλέντο τους. Η Ραλούκα Σέρμπαν το έχει ήδη κάνει χωρίς την παραμικρή επιβράβευση και της αξίζουν για αυτό συγχαρητήρια.

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση