ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πένθος στην Κυπριακή Αντισφαίριση

24sports team

info@24sports.com.cy

Θλίψη στον αθλητικό κόσμο προξένησε η είδηση του θανάτου του τενίστα Ηλία Κωνσταντίνου. Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), εκφράζει τη βαθιά θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Ηλία, και ταυτόχρονα τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η απώλεια του 21 ετών αθλητή και παράλληλα προπονητή μας, έχει συγκλονίσει τους πάντες στην οικογένεια της Αντισφαίρισης. Στεκόμαστε με θαυμασμό μπροστά στο μεγαλείο ψυχής των οικείων του «Νίνο» μας. Ως δότης οργάνων χάρισε καλύτερη ζωή σε πέντε συναθρώπους μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Νεκρώσιμος Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί υπό τον ιερό ναό Κοσμά Αιτωλού στη Σφαλαγγιώτισσα, την Τρίτη 18 Απριλίου στις 13.00, δαπάνη του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου. Ως επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, θα γίνονται δεκτές εισφορές για τη δημιουργία ειδικού ταμείου για ανάπτυξη και προώθηση νεαρών ταλέντων του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου. Η ΟΑΚ θα εκπροσωπηθεί διά του Προέδρου κ. Φίλιου Χριστοδούλου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην κηδεία.

Εις ένδειξη πένθους, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις την Τρίτη 18 Απριλίου, που αφορούσαν στο Aναπτυξιακό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Λευκωσία, και τα Πρωταθλήματα Junior Nissi Beach Resort (Αγία Νάπα), και Paphos Club (Πάφος). Με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί, θα τηρηθεί μονόλεπτος σιγή εις μνήμην του αδικαχαμένου αθλητή.

Εις ένδειξη πένθους και συμπαράστασης προς την οικογένεια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου, αποφάσισε επίσης όπως, μετά την ταφή, φιλοξενήσει όλους τους γνωστούς και φίλους στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, όπου οι σημαίες του θα κυματίζουν μεσίστιες για 40 μέρες.

H Hellenic Bank Masters Academy, ιδρυτής της οποίας και head coach είναι ο Γιάννος Χατζηγεωργίου, σε έκτακτη συνεδρια του σωματείου μετά την τραγική είδηση του αδόκητου θανάτου του πρωταθλητή και προπονητή Κωνσταντίνου Ηλία αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: Την παρουσία αντιπροσωπείας του Σωματείου στην κηδεία και κατάθεση στεφάνου εκ μέρους των αθλητών και προπονητών της Ακαδημίας και την αφιέρωση όλων των πρωταθλημάτων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου που θα διοργανώσει το Σωματείο, στη μνήμη του πρωταθλητή Κωνσταντίνου Ηλία.

Συλληπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν και πολλοί άλλοι όμιλοι αντισφαίσισης από όλη την Κύπρο.

Ο Κωνσταντίνος Ηλία ξεκίνησε την αντισφαίριση από την ηλικία των πέντε ετών και ήταν αθλητής του Ομίλου Αντισφαίρισης Αμμοχώστου. Ξεκίνησε με προπονητές τον Φίλιπ Αλκιβιάδη και τον Μπόγιαν Σίμιτς, και πολύ σύντομα φάνηκε το μεγάλο του ταλέντο. Πριν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια, συνέχισε στο Εθνικό Κέντρο Τένις στη Λευκωσία, και εντάχθηκε στα προγράμματα ταλέντων υπό την καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννου Χατζηγεωργίου. Έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας Εφήβων και στην κατηγορία Εφήβων έφτασε μέχρι το Νο 335 στον κόσμο. Συνέχισε την ανοδική του πορεία και τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του διεθνούς πρωταθλήματος Futures που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αμμοχώστου, κατέκτησε τον πρώτο του βαθμό στη σειρά ATP.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα εκεί όπου ξεκίνησε και ως αντισφαιριστής, στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αμμοχώστου, και εργαζόταν ως προπονητής τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ παράλληλα συνέχισε να αγωνίζεται στα επίσημα πρωταθλήματα της ΟΑΚ, όπως και σε διεθνή πρωταθλήματα».

 

 

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση