ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Κάθε χρόνο και καλύτερα!

Το περασμένο Σάββατο 16 Ιουλίου, ύστερα από αγωνιστική δράση δύο εβδομάδων, ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το παγκύπριο πρωτάθλημα «Hellenic Bank Masters Tennis Academy Open 2016» με την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού στην κατηγορία των Ανδρών, και άλλων τριών τελικών σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες.

 Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χρίστος Χατζηγεωργίου που κατέκτησε και τους δύο τίτλους στην κατηγορία Ανδρών. Στα αξιοσημείωτα του πρωταθλήματος, η συμμετοχή του Γιάννη Νεοφύτου στην κατηγορία των Ανδρών, δύο χρόνια μετά τον τραυματισμό του στο αυτοκινητικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή στον αείμνηστο Γιώργο Γκουγκούρη. Ο Γιάννης Νεοφύτου τιμήθηκε με το Έπαθλο Ήθους του πρωταθλήματος.
 
Στον μεγάλο τελικό των Ανδρών, ο Χρίστος Χατζηγεωργίου νίκησε με 2-0 τον Ανδρέα Στυλιανού, σε αγώνα που διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, κερδίζοντας σχετικά εύκολα και τα δύο σετ με 6-2 και 6-1. Ο Χρίστος Χατζηγεωργίου κατέκτησε την προηγούμενη μέρα και τον τίτλο στο Διπλό, έχοντας ως παρτενέρ τον Μάρκο Ασβεστά.
 
Αμφίρροπος ήταν ο τελικός στην κατηγορία κοριτσιών U16, όπου η Χριστίνα Στυλιανίδη νίκησε σε αγώνα χρονικής διάρκειας δύο ωρών την Φλορεντία Χατζηγεωργίου με 2-0 (6-3, 7-6). H Στυλιανίδη κατάφερε να γυρίσει το δεύτερο σετ παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-5 ενώ αρκετές ανατροπές υπήρξαν και κατά την εξέλιξη του καθοριστικού τάι-μπρέικ.
 
Στην αντίστοιχη κατηγορία των αγοριών U16, ο Γιώργος Ιακωβίδης νίκησε τον Ανδρέα Λοττίδη με 2-0 (6-3, 6-1). Τέλος στο Διπλό U12 οι Κωνσταντίνος Τζιακούρης και Μάρκος Στυλιανίδης, νίκησαν τους Στυλιανό Παπαμιχαήλ και Θεόδωρο Ρούσο με 2-0 (6-2, 6-4).
 
Στους τελικούς της Παρασκευής, στο διπλό Ανδρών βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Μάρκος Ασβεστάς και Χρίστος Χατζηγεωργίου απέναντι στους Ανδρέα Στυλιανού και Νικόλα Βόλο. Νικητές οι πρώτοι με 2-0 (6-1, 6-3), σε αγώνα με χρονική διάρκεια μία ώρα και 20 λεπτά.
 
Στην κατηγορία κοριτσιών U12, η Κλειώ Μαρία Ιωάννου κατέκτησε ακόμη έναν τίτλο το τελευταίο διάστημα, κερδίζοντας στον τελικό την Μερίλ Σονακίν με 2-0 (6-0, 7-5), και στην αντίστοιχη των Αγοριών U12, ο τίτλος πήγε στον  Στυλιανό Χριστοδούλου που νίκησε τον Κωνσταντίνο Τζιακούρη με 2-0 (6-2, 6-1).
 
Στα Διπλά, στην κατηγορία κοριτσιών U16 η Βασιλεία Κύρου με την Ζεϊνέπ Τουγκσού, νίκησαν τις Σααντέτ Ακτουγκλού και Ελένη Μακρίδου με 2-0 (6-1, 6-2), και στην αντίστοιχη των αγοριών U16 οι Σέβκι Ογκσουζογκουλαρί και Μουσταφά Ζορμπά νίκησαν τους Νικόλα Κωνσταντίνου και Πόλυ Κουρσάρο με 2-0 (6-2, 6-0).
 
Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές και δεξίωση στο χώρο της Ακαδημίας. Το πρωτάθλημα που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Masters Tennis Academy στον Στρόβολο, ήταν κατηγορίας Grade 1, και σε αυτό έλαβαν μέρος 128 αντισφαιριστές, σε 15 διαφορετικές κατηγορίες.

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

Famagusta Tennis Cup TEU14 (pics)

Famagusta Tennis Cup TEU14 (pics)

Τελικοί με την παρουσία του Στυλιανού Χριστοδούλου και της Κλειούς Μαρίας Ιωάννου
24sports team
 |  ΤΕΝΝΙΣ
X