ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Χάλκινη» η Στυλιάνα Κυριακίδου στις Μπαχάμες

Το τρίτο μετάλλιο για την Κύπρο στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων, που διεξάγονται στο Νασάου των Μπαχαμών, κατέκτησε η Στυλιάνα Κυριακίδου! Η 16χρονη κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία, στο βραδινό τελικό της Πέμπτης 20ης Ιουλίου, στην 1η μέρα του στίβου στο στάδιο Τόμας Α. Ρόμπινσον.

Με καλύτερη βολή στα 15.57 μ., την οποία έριξε στην 6η και τελευταία της προσπάθεια, η Κυριακίδου ανέβηκε στο φινάλε από την 5η στην 3η θέση, σπάζοντας παράλληλα το (δικό της) παγκύπριο ρεκόρ κορασίδων κατά 25 ολόκληρα εκατοστά. Κάτω από μουντό καιρό και υπό τις επευφημίες των ανθρώπων της κυπριακής αποστολής που πήγαν στο γήπεδο για να την παρακολουθήσουν, η 16χρονη (κλείνει τα 17 της χρόνια τον Αύγουστο) αθλήτρια ξεκίνησε με μπόλικο άγχος τον αγώνα. Μόνο μετά την 3η της βολή ανέβηκε και έδειξε σημάδια του ταλέντου της, φτάνοντας εν τέλει στην καθοριστική βολή, που την έστειλε στο βάθρο, στην 6η και τελευταία προσπάθεια.

Χρειάστηκε να περάσει λίγη ώρα μέχρι να ενημερωθεί ότι η βολή στα 15.57 μ. την έφερνε στα μετάλλια, πάνω από την Ιάνα Ρόουτς από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο που είχε 15.12 μ. Όταν το έμαθε, η Κυριακίδου ξέσπασε σε κλάματα χαράς και πανηγυρισμούς!

«Μου δημιουργήθηκε πολύ άγχος όταν έβγαλα άκυρη την πρώτη βολή. Μόνο μετά την 3η βολή ένιωσα πιο ζωντανή. Μου κακοφάνηκε το ότι μπήκα από την 7η θέση στις τελευταίες τρεις βολές και όταν μου είπε ο κύριος Πανίκος (σ.σ. Χαραλάμπους) να κάνω κάποιες ασκήσεις και να αλλάξω τους ρυθμούς μου, ‘ξύπνησα’. Μου είπε ότι ο αγώνας κρίνεται στην 6η βολή και είχε δίκιο!», είπε η ευτυχισμένη Στυλιάνα αμέσως μετά τον αγώνα.

Για την ιστορία, οι βολές της Κυριακίδου κατά σειρά ήταν: άκυρη, 13.85 μ., 14.05 μ., 14.79 μ., 14.64 μ., 15.57 μ.

Το χρυσό και το αργυρό κρίθηκαν σε ψηλές επιδόσεις. Η πρωτιά πήγε στην Τρίνιτι Τούτι από τον Καναδά που έριξε 17.82 μ. και το αργυρό στην Σάρα Ομορέγκι που έστειλε τη σφαίρα στα 16.74 μ.

Καθυστέρηση λόγω βροχής

Ο αγώνας της σφαιροβολίας ήταν αρχικά ορισμένος για τις 17:00 (μεσάνυχτα ώρα Κύπρου) και μάλιστα είχε ξεκινήσει η παρουσίαση των φιναλίστ, πριν ο εκφωνητής σταματήσει απότομα και λίγα δευτερόλεπτα μετά να δώσει έκτακτη εντολή σε όλους όσους βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο να αποχωρήσουν, λόγω επικείμενης καταιγίδας με κεραυνούς! Τελικά ο αγώνας άρχισε μετά από καθυστέρηση μίας ώρας.

Γενικά, ο καιρός στις Μπαχάμες την Πέμπτη 20 Ιουλίου ήταν βροχερός, αλλά με αρκετή ζέστη. Από το πρωί ζήσαμε ολιγόλεπτες βροχές, που ήταν αρκετές όμως να καθυστερήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα του τένις και να επηρεάσουν το στίβο.

Προκρίσεις για το τένις

Μετά την εύκολη (6-0, 6-0) πρόκριση της Ελίζας Ομήρου στα προημιτελικά, ήταν η σειρά και του Λευτέρη Νέου να κλείσει θέση στους «8» του μονού αγοριών. Ο Νέος -που είναι Νο4 στο ταμπλό- επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-3) του Ντόντε Άρμπρίστερ από τις Μπαχάμες και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγγλο Πίτερ Άλαμ, που είναι Νο7 του ταμπλό.

Περίπου ένα δίωρο μετά, το δίδυμο των Ελίζα Ομήρου και Λευτέρη Νέου ρίχτηκε στη μάχη του μικτού διπλού, κατακτώντας μία εύκολη νίκη με 2-0 σετ (6-0, 6-0) απέναντι στο δίδυμο από τους Νήσοι Σολομώντα, Μάνι Γκράχαμ και Άου Χρίσμα. Αξιοσημείωτο είναι πως η 18χρονη Κύπρια τενίστρια πρόσθεσε ένα δεύτερο «double bagel» (νίκη με 6-0, 6-0) στην… ημερήσια συλλογή της! Στους «8» η Κύπρος θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία.

Και οι τρεις αναμετρήσεις των Κυπρίων στο τένις, σε μονό αγοριών, μονό κοριτσιών και μικτό διπλό, θα διεξαχθούν την Παρασκευή 21 Ιουλίου. Αρχικά στις 17:00 (CY) θα αγωνιστεί ο Νέος, όχι πριν τις 18:00 η Ομήρου και όχι πριν τις 20:00 το μικτό διπλό.

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X