ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σημαντικές παρουσίες

Με κάθε λαμπρότητα θα διεξαχθούν οι 99οι Παγκύπριοι Αγώνες Ανδρών και οι 61οι Παγκύπριοι Αγώνες Γυναικών στις 17 και 18 Ιουνίου στο Τσίρειο Στάδιο Λεμεσού αφού συμπίπτουν με την συμπλήρωση 125 χρόνια ζωής από την ίδρυση του ΓΣΟ (Γυμναστικός Σύλλογος ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ). Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης –οι αγώνες έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του- θα παρευρεθεί και θα κηρύξει την έναρξη των αγώνων, στους οποίους αναμένεται να είναι δώσουν το παρόν τους πολιτειακοί και αθλητικοί παράγοντες .

Ο πρόεδρος του ΓΣΟ κ. Νεοκλής Θωμά σε διάσκεψη τύπου την Τετάρτη 14 Ιουνίου αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στην ιστορία του Συλλόγου και το ρόλο που διαδραμάτισε στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου. Κάλεσε με τη σειρά του τον κόσμο να δώσει το παρόν του στους αγώνες για να στηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών , αφού όπως τόνισε αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και χρειάζονται τη συμπαράσταση του.

Στους αγώνες που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα συμμετάσχουν αθλητές-τριες από τους έξι Γυμναστικούς Συλλόγους μέλη της ΚΟΕΑΣ. Θα είναι η αφρόκρεμα του κυπριακού στίβου που την περσινή χρονιά ανάδειξε τρείς ολυμπιονίκες στο Ρίο της Βραζιλίας.

Ο 7ος ολυμπιονίκης των 110μ. με εμπόδια Μίλαν Τραίκοβιτς του ΓΣΟ θα τραβήξει την προσοχή όλων και θα επιδιώξει να πετύχει νέο Παγκύπριο ρεκόρ. Ο αθλητής του ΓΣΟ έχει ήδη εξασφαλίσει το όριο (13.39) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο όγδοος ολυμπιονίκης στη δισκοβολία Απόστολος Παρέλλης του ΓΣΠ θα προσπαθήσει για να πετύχει το όριο των 65.00μ. ώστε να ετοιμάσει και αυτός τις βαλίτσες του για τη Βρετανική πρωτεύουσα.

Παρούσα θα είναι η Ελένη Αρτυματά του ΓΣΕ που έχει αλλάξει αγώνισμα, από τη φετινή περίοδο.

Θ’ αγωνιστεί την πρώτη ημέρα στα 400μ. και στοχεύει να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο του Λονδίνου. Τη δεύτερη ημέρα θ΄ αγωνιστεί στα 200μ. που είναι κάτοχος του παγκυπρίου ρεκόρ με στόχο πάντοτε το όριο του Παγκοσμίου.

Ο τρίτος ολυμπιονίκης του ύψους Κυριάκος Ιωάννου του ΓΣΟ θα είναι απών μετά την εγχείρηση στην οποία έχει υποβληθεί. Απών θα είναι και ο φίναλιστ του Ρίο στο ίδιο αγώνισμα Δημήτρης Χονδροκούκης που βρίσκεται στο στάδιο αποκατάστασης μετά την εγχείρηση που έχει υποβληθεί.

Από τους αγώνες θ΄ απουσιάσουν οι αθλήτριες που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα του Ριο Ραμόνα Παπαιωάννου του ΓΣΚ και η Λεοντία Καλλένου του ΓΣΠ που είναι τραυματίες.

Ο συναγωνισμός για τη πρώτη θέση μεταξύ του ΓΣΠ και του ΓΣΟ θα είναι έντονος και για αυτό αναμένεται να σημειωθούν νέα ρεκόρ και επιδόσεις τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, αφού οι αθλητές-τριες βρίσκονται στο αποκορύφωμα της απόδοσης τους.

Δελτίο τύπου

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X