ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Κύπρου παίρνει το όνομα του δημιουργού του

Θα μετονομαστεί σε «Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Κύπρου – Λάκης Ψημολοφίτης»

24sports team

info@24sports.com.cy

Σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Κύπρου στα Λατσιά, θα μετονομαστεί σε «Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Κύπρου – Λάκης Ψημολοφίτης», σε μια εκδήλωση εκτίμησης του δημιουργού του και αναμορφωτή της κυπριακής σκοποβολής αείμνηστου Λάκη Ψημολοφίτη.

Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, ο πρόεδρος του οποίου Κλεάνθης Γεωργιάδης θα αποκαλύψει και την πλάκα της μετονομασίας. Το αίτημα για μετονομασία του σκοπευτηρίου υπεβλήθη από το διοικητικό συμβούλιο της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, τόσο προς τον ΚΟΑ ως ο αρμόδιος Αθλητικός Φορέας όσο και προς το Δήμο Λατσιών, στα όρια του οποίου βρίσκεται το σκοπευτήριο.

Ως λόγοι που δικαιολογούν την μετονομασία προβλήθηκαν οι ακόλουθοι:

1. Ο Λάκης Ψημολοφίτης, ως αθλητής της σκοποβολής ανεδείχθη Παγκυπριονίκης, Πανελληνιονίκης, Βαλκανιονίκης και Ολυμπιονίκης

2. Ως αξιωματούχος, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια το άθλημα της σκοποβολής, για πάνω από 45 χρόνια.

3. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας (ΣΚΟΛΕΥ) από το 1968, και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου από το 1983 έως το 2006 και από το 2011 έως το 2014

4. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου και διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΣΚΟΚ από της ίδρυσής της το 1983, και πρόεδρος της Ομοσπονδίας από το 1985 έως το 2006

5. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΑ από 2006 έως το 2009,

6. Ως οικονομικός παράγοντας, συνέβαλε στο να καταστεί η σκοποβολή από άθλημα των ολίγων σε «εθνικό άθλημα» της Κύπρου, στηρίζοντας απλόχερα αθλητές, πρωταθλητές και σωματεία της σκοποβολής

7. Με δικές του πρωτοβουλίες και χορηγίες, αναπτύχθηκαν στην Κύπρο τα αγωνίσματα του σταθερού στόχου και το δημοφιλές αγώνισμα σπόρτιγκ της FITASC, το οποίο σήμερα έχει καταστεί ο «αιμοδότης» των σκοπευτηρίων μας.

8. Με δικές του πρωτοβουλίες και ενέργειες και εγκαταλείποντας στην ουσία για δυο χρόνια τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες (1987 – 1989), εντόπισε το χώρο και εργάστηκε νυχθημερόν για να υλοποιηθεί η ίδρυση και λειτουργία του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου.

9. Πρωτοστάτησε μαζί με τους συνεργάτες του στη ΣΚΟΚ να καταστεί η Ομοσπονδία μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Σκοποβολής ESC και των Διεθνών Ομοσπονδιών UIT (σήμερα ISSF) και FITASC αποτρέποντας τον κίνδυνο να αναγνωριστούν διεθνώς τουρκοκυπριακές «ομοσπονδίες».

10. Πρωτοστάτησε, μαζί με τον πρόεδρο του Σκοπευτικού Συλλόγου «Ο ΒΑΡΔΑΣ» Χανίων, να λειτουργήσει στα Χανιά της Κρήτης το πρώτο μεταπολεμικό σκοπευτήριο στην Ελλάδα (Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων) το 1988 και στη συνέχεια, το 1990 στην πρώτη Αδελφοποίηση μεταξύ αθλητικών σωματείων της Κύπρου και της Ελλάδας, της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας και του «ΒΑΡΔΑ» Χανίων, οι δεσμοί και οι πρόνοιες της οποίας τηρούνται μέχρι σήμερα.
Πέρα από την προσφορά του στον αθλητισμό, ως αθλητής και παράγοντας, ο αείμνηστος Λάκης Ψημολοφίτης έχει προσφέρει και στους αγώνες της πατρίδας μας, τόσο ως αγωνιστής στον αγώνα του 1955 -59, όσο και στην περίοδο της Τουρκανταρσίας και της διακοινοτικής διένεξης του 1963 – 64. Επίσης ως οικονομικός παράγοντας στήριξε απλόχερα εκδηλώσεις αθλητικού και κοινωνικού περιεχομένου και συνέβαλε στην ανόρθωση της κυπριακής οικονομίας.

Στην εκδήλωση της ερχόμενης Παρασκευής, πέρα από τον πρόεδρο του ΚΟΑ, θα απευθύνουν χαιρετισμό, οι πρόεδροι, της ΣΚΟΛΕΥ και της ΣΚΟΚ, Λουκάς Ψημολοφίτης και Δημήτρης Λόρδος, της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης και ο δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς. Θα μιλήσουν επίσης για το Λάκη Ψημολοφίτη, ο στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, για την προσφορά του ως αγωνιστής, ο πρώην πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και συναθλητής του τιμώμενου, Παύλος Κανελλάκης για τον αθλητή και αθλητικό παράγοντα Λάκη Ψημολοφίτη και ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Παπαφιλίππου, μέλος του Ε.Β.Ε. Λευκωσίας για τον οικονομικό παράγοντα.

 

 

Σκοποβολή: Τελευταία Ενημέρωση

X