ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάντως πήγαμε στη … βρύση

Tο καλό ξεκίνημα για τους αθλητές μας του τραπ, είχε και καλή συνέχεια τη δεύτερη μέρα μέχρι τους 100 δίσκους, όμως η τελευταία πούλα «έπαιξε» άσχημο παιγνίδι, τόσο στον Νιχάτ Αχτερζί και στον Ανδρέα Μακρή, που αγωνίζονταν στον κανονικό αγώνα, όσο και στον Φειδία Σαββίδη που έριχνε για το ολυμπιακό όριο. Μια στροφή πριν το τέλος, ο Νιχάτ συγκέντρωσε 98/100 (25+24+25+24) και ήταν δεύτερος στην κατάταξη και ο Μακρής βρισκόταν ισόβαθμος με άλλους επτά αθλητές στην τέταρτη θέση με 97/100 (24+25+24+24). Στο τελευταίο 25άρι όμως, χάλασαν ότι έκτιζαν δυο μέρες, αφού με 3 απώλειες ο καθένας (22/25) υποχώρησαν σημαντικά και έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να τους προσπεράσουν.

 Ο Μακρής με 119/125 έπεσε στη 14η θέση, ενώ ο Νιχάτ με 120/125 βρέθηκε ισόβαθμος με άλλους πέντε σκοπευτές στην έκτη θέση, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε «σιουτ οφ» για μια θέση στον τελικό, στον οποίο εξασφάλισαν την είσοδο δυο σκοπευτές με 123/125, ένας με 122/125 και δυο με 121/125. Τελικά ο Νιχάτ Αχτερζί με 2/3 έμεινε στην όγδοη θέση ανάμεσα σε 127 αθλητές, η οποία οπωσδήποτε θεωρείται πολύ ικανοποιητική για το αγώνισμα του τραπ.


Αξιόλογη κρίνεται και η 14η θέση του Ανδρέα Μακρή, που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της ΣΚΟΚ, οι οποίες πριν τον αγώνα περιορίζονταν στο πλασάρισμα αθλητή στην πρώτη 20άδα. Τους στόχους της ΣΚΟΚ υπερκάλυψε και ο Φειδίας Σαββίδης, ο οποίος με 118/125 (είχε 4 απώλειες στην τελευταία πούλα), εξασφάλισε το ολυμπιακό όριο (MQS), που στο τραπ είναι 112/125, σε αντίθεση με τον Γιάννη Αηλιώτη που έμεινε ένα δίσκο μακριά από το όριο (111/125). Ο τρίτος σκοπευτής μας που αγωνιζόταν στον κανονικό αγώνα, Άδωνης Μυλωνάς, πολύ πίσω από τις δυνατότητές του περιορίστηκε στην 83η θέση με 110/125.
Πάντως οι δυο νεαροί αθλητές μας Νιχάτ Αχτερζί και Ανδρέας Μακρής, σ’ αυτή τη διοργάνωση πήγαν μέχρι τη … βρύση, άσχετα αν δεν κατάφεραν να πιουν νερό… Η 8η και η 14η θέση είναι οι καλύτερες θέσεις που εξασφάλισαν αθλητές μας του τραπ, την τελευταία 20ετία σε αγώνες της ISSF! Και με δεδομένο το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους για να πάνε πολύ καλύτερα.


Τραπ γυναικών
Εν τω μεταξύ, στο τραπ γυναικών που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, το χρυσό μετάλλιο εξασφάλισε η Κινέζα Ξιαογίγκ Βαγκ που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας της, ενώ η Ρέι Μπαζίλ από το γειτονικό Λίβανο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου και η Ιταλίδα Αλεσάντρα Περίλι ήταν η «χάλκινη» νικήτρια της διοργάνωσης. Η εκπρόσωπος μας στο τραπ γυναικών, Γεωργία Κωνσταντινίδου, σε άλλη μια διεθνή διοργάνωση έμεινε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας τερματίζοντας στην 46η θέση ανάμεσα σε 54 σκοπεύτριες με 59/75.


Μικτό τραπ (ζεύγη)
Οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή με το «μικτό τραπ» (ζεύγη), το οποίο είναι το νέο αγώνισμα της σκοποβολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο το 2020. Το κυπριακό «ζεύγος» σ’ αυτή τη διοργάνωση θα στελεχώσουν ο Άδωνης Μυλωνάς και η Γεωργία Κωνσταντινίδου, που ήταν και το δίδυμο που μας εκπροσώπησε στους περσινούς Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Λονάτο της Ιταλίας.

 

Σκοποβολή: Τελευταία Ενημέρωση

X