ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το «χρυσό» μας ζεύγος

Μετά το αργυρό μετάλλιο που εξασφάλισε στο σκητ ανδρών, ο Γιώργος Αχιλλέως συνεχίζει να «τραβά κουπί» και να κουβαλά στους ώμους του το κύρος και την αξιοπρέπεια της κυπριακής σκοποβολής στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, που συνεχίζονται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας! Χθες / Σήμερα χάρη, κυρίως, στην δική του εμφάνιση, η Κύπρος εξασφάλισε το δεύτερό της μετάλλιο στη διοργάνωση που αυτή τη φορά ήταν χρυσό, στο αγώνισμα του μικτού σκητ (ζεύγη) για ν’ ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος στην τελετή βράβευσης και να υψωθεί η σημαία μας στον ψηλότερο ιστό του σκοπευτηρίου. Παρτενέρ του Γιώργου η πρωταθλήτριά μας Άντρη Ελευθερίου που έβαλε κι αυτή το δικό της λιθαράκι στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος και στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Στον προκριματικό γύρο, ο Γιώργος Αχιλλέως πέτυχε 50/50 και η Άντρη Ελευθερίου 45/50 (σύνολο 95/100) για να περάσουν στην τρίτη θέση του ημιτελικού. Εκεί όπου με 27/32 (16/16 ο Γιώργος και 11/16 η Άντρη), έναντι 29/30 του ζεύγους από την Κίνα, εξασφάλισαν θέση στο μεγάλο τελικό για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, με αντίπαλους το πολύ δυνατό «Ιταλικό ζεύγος» Λουίτζι Λότε και Μαρτίνα Μπαρτολομέι. Στον μεγάλο τελικό «μίλησε» η ψυχραιμία, η εμπειρία και η τεχνική κατάρτιση του Γιώργου Αχιλλέως ο οποίος με 15/16, κάλυψε τις 5 απώλειες της Άντρης (11/16) και με σύνολο 27/32, έναντι 25/32 των Ιταλών εξασφάλισαν το χρυσό μετάλλιο.

Οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου συνεχίζονται σήμερα / αύριο Τετάρτη με το αγώνισμα του διπλού τραπ ανδρών, στο οποίο συμμετέχουν 36 αθλητές. Με τα κυπριακά χρώματα θα αγωνιστούν οι διεθνείς μας Τζιοβάννης Σαββίδης και Λεόντιος Λεοντίου.

Σκοποβολή: Τελευταία Ενημέρωση

X