ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλα έτοιμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο

24sports team

info@24sports.com.cy

Μπορεί η διοργάνωση των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής στη Λάρνακα να προβάλλει τον κυπριακό αθλητισμό διεθνώς, όμως ταυτόχρονα συμβάλλει και στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού και στην ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος… Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της πόλης του Ζήνωνα, εν όψει της έναρξης στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας της παγκόσμιας διοργάνωσης της ISSF. 

Μιλώντας στη διάσκεψη ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος ανέφερε ότι η συμμετοχές στους αγώνες έχουν ξεπεράσει τις 450 από 63 χώρες, ενώ σ’ αυτές προστέθηκαν και 180 συμμετοχές συνοδών και αξιωματούχων, για να αποδειχτεί ακόμα μια φορά, ότι η Κύπρος αποτελεί προσφιλή προορισμό για τα αγωνίσματα και τους αθλητές της παγκόσμιας σκοποβολής.


Οι αγώνες όπως είπε έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, ενώ το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει την Κυριακή με τη διεξαγωγή και του πρώτου τελικού, αυτού του σκητ γυναικών. Τη Δευτέρα 1η Μαΐου θα γίνει ο τελικός του σκητ ανδρών, ενώ οι άνδρες του διπλού τραπ θα έχουν το δικό τους τελικό την Τετάρτη και την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουμε τον τελικό του τραπ γυναικών και το Σάββατο του τραπ ανδρών. Την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός για τα ζεύγη (άνδρας – γυναίκα) τραπ (Mixed Trap), που θα είναι το νέο σκοπευτικό αγώνισμα στους επόμενους Ολυμπιακούς του Τόκυο.


Η ΣΚΟΚ θα συμμετέχει στους αγώνες με 18μελή αποστολή (12 άνδρες και 6 γυναίκες). Συγκεκριμένα θα συμμετέχουμε με πλήρεις ομάδες στα αγωνίσματα σκητ ανδρών και γυναικών και τραπ ανδρών, ενώ στο διπλό τραπ θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο οι διεθνείς μας Τζιοβάννης Σαββίδης και Λεόντιος Λεοντίου και στο τραπ γυναικών η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου. Στο σκητ ανδρών θα αγωνιστούν οι διεθνείς μας Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Χάσικος και Αντώνης Ανδρέου, στο σκητ γυναικών οι Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου και στο τραπ οι Άδωνης Μυλωνάς, Ανδρέας Μακρής και Νιχάτ Ακτερζί.

Άλλοι τέσσερις αθλητές μας και δυο αθλήτριες θα αγωνιστούν για την εξασφάλιση των ολυμπιακών ορίων (MQS). Αυτοί είναι οι Φειδίας Σαββίδης και Γιάννης Αηλιώτης στο τραπ ανδρών, Νικόλας Βασιλείου και Δημήτρης Κωνσταντίνου στο σκητ ανδρών και οι Λουίζα Θεοφάνους και Σωτηρία Ανδρέου στο σκητ γυναικών. Αναλύοντας τους αγωνιστικούς στόχους της ΣΚΟΚ, ο πρόεδρος είπε ότι αυτοί σε κάθε περίπτωση ποικίλουν, ξεκινώντας από την απόκτηση εμπειριών μέχρι και θέση στο βάθρο των νικητών.


Οι αγώνες θα έχουν πλήρη τηλεοπτική κάλυψη από το επαγγελματικό συνεργείο της ISSF TV, ενώ το ΡΙΚ και η CYTAVISION θα μεταδώσουν για τους Κύπριους φιλάθλους τους έξι τελικούς των αγωνισμάτων, κάποιους απ’ αυτούς απευθείας και κάποιους μεταχρονισμένους.


Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των και πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας Προκόπης Γαβριηλίδης υποσχέθηκε μια άρτια διοργάνωση αντάξια της φήμης που απέκτησε η ΣΚΟΚ και η Κύπρος στη διοργάνωση κορυφαίων αθλητικών εκδηλώσεων.


Στο δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας Ανδρέας Χριστοφόρου ανέφερε ότι οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπως και όλες οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται στη Λάρνακα αποτελούν επένδυση για την πόλη και την επαρχία και συγχάρηκε τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου και το Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας για την ανάληψη της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι ικανότητες των διοργανωτών θα συμβάλουν στην επιτυχία των αγώνων. Ευχήθηκε δε κάθε επιτυχία στους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες.


Από πλευράς της εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας εξέφρασε ικανοποίηση για τη διοργάνωση των αγώνων στη Λάρνακα, καθότι τέτοιας μεγάλης εμβέλειας και ψηλού επιπέδου αγώνες όχι μόνο ενισχύουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή αλλά προβάλλουν τη Λάρνακα και την Κύπρο διεθνώς.

 

 

 

Σκοποβολή: Τελευταία Ενημέρωση

X