ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Με αξιώσεις η Κύπρος στην παγκόσμια διοργάνωση

24sports team

info@24sports.com.cy

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των αγώνων του τρίτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF έχει ήδη ξεκινήσει, αφού οι πρώτες αποστολές βρίσκονται στο Νησί μας και προετοιμάζονται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, ενώ το ερχόμενο Σάββατο είναι προγραμματισμένη η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων, τους οποίους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τους έχει θέσει υπό την αιγίδα του. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 8 Μαΐου και οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών έχουν φθάσει τις 450 από 64 χώρες! 

Παρών στους αγώνες θα είναι και ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής Φρανς Σράιπερ, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της ISSF. Από κυπριακής πλευράς, ο πρόεδρος της ΣΚΟΛΕΥ (και μέλος του Δ.Σ της ΣΚΟΚ) Λουκάς Ψημολοφίτης έχει οριστεί μέλος της Επιτροπής Εφέσεων των αγώνων και ο γ. γραμματέας της ΣΚΟΚ Γιαννάκης Ηρακλέους μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής. H διαιτησία της όλης διοργάνωσης έχει ανατεθεί στον αρχιδιαιτητή της ΣΚΟΚ Κωστάκη Ξενοφώντος, ενώ πέρα από τους Κύπριους διεθνείς διαιτητές θα κληθούν να διαιτητεύσουν και δυο συνάδελφοί τους από τη Ρωσία και ένας από την Ιαπωνία.

Η ΣΚΟΚ συμμετέχει στους αγώνες με πλήρεις ομάδες στα αγωνίσματα σκητ ανδρών και γυναικών και τραπ ανδρών, ενώ στο διπλό τραπ θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο οι διεθνείς μας Τζιοβάννης Σαββίδης και Λεόντιος Λεοντίου και στο τραπ γυναικών η πρωταθλήτριά μας Γεωργία Κωνσταντινίδου. Στο σκητ ανδρών θα αγωνιστούν οι διεθνείς μας Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Χάσικος και Αντώνης Ανδρέου, στο σκητ γυναικών οι Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου και στο τραπ οι Άδωνης Μυλωνάς, Ανδρέας Μακρής και Νιχάτ Ακτερζί. Άλλοι τέσσερις αθλητές μας και δυο αθλήτριες θα αγωνιστούν για την εξασφάλιση των ολυμπιακών ορίων (MQS). Αυτοί είναι οι Φειδίας Σαββίδης και Γιάννης Αηλιώτης στο τραπ ανδρών, Νικόλας Βασιλείου και Δημήτρης Κωνσταντίνου στο σκητ ανδρών και οι Λουίζα Θεοφάνους και Σωτηρία Ανδρέου στο σκητ γυναικών.

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριές μας ρίχνονται στους αγώνες με στόχο τη διάκριση και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας μας. Ιδιαίτερα στο αγώνισμα του σκητ, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα και κατεβαίνουν με αξιώσεις για μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος τους και, γιατί όχι, και μια θέση στο βάθρο των νικητών. Στο τραπ και στο διπλό τραπ οι Κύπριοι σκοπευτές θα δώσουν τη «μάχη» για μια θέση στην πρώτη εικοσάδα και το όποιο πλασάρισμα στον τελικό θα είναι μεγάλη επιτυχία. Τέλος οι αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν για MQS, όλοι είναι σε θέση και έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν το στόχο τους.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκοποβολή: Τελευταία Ενημέρωση