ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αντίστροφη μέτρηση

24sports team

info@24sports.com.cy

Σε άλλη μια κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση αποδεικνύεται το … προφανές! Ότι η Κύπρος αποτελεί προσφιλή προορισμό για τα αγωνίσματα και τους αθλητές της παγκόσμιας σκοποβολής… Δέκα μέρες πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων του τρίτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF, που θα φιλοξενηθούν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας, από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 8 Μαΐου, οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών έχουν ξεπεράσει τις 420 από 64 χώρες! 

Αριθμοί που είναι υπερδιπλάσιοι από τις συμμετοχές που συγκέντρωσαν τα δυο προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα του Νέου Δελχί και του Ακαπούλκο. Συγκεκριμένα και οι δυο προηγούμενες διοργανώσεις συγκέντρωσαν μαζί 409 συμμετοχές (199 το Νέο Δελχί και 210 το Ακαπούλκο). Στις 420 συμμετοχές των αθλητών, έχουν προστεθεί και άλλες 150 συμμετοχές συνοδών και αξιωματούχων, γεγονός που προκάλεσε και τους πρώτους «πονοκεφάλους» στους διοργανωτές (ευτυχώς ευχάριστους για τον αθλητικό τουρισμό) που αναγκάστηκαν να ψάξουν για νέα δωμάτια στα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, η 28η Απριλίου είναι η μέρα της επίσημης άφιξης των ξένων αποστολών και η 8η Μαΐου η μέρα αναχώρησής τους. Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου, μετά την ολοκλήρωση της επίσημης προπόνησης του σκητ. Το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Κυριακή 30 Απριλίου: - Αγώνας σκητ 50 δίσκων ανδρών και 75 δίσκων γυναικών
- Τελικός σκητ γυναικών και απονομή επάθλων στις νικήτριες
Δευτέρα 1η Μαΐου: - Αγώνας 75 δίσκων σκητ ανδρών, τελικός και απονομή επάθλων στους νικητές
Τρίτη 2 Μαΐου: - Επίσημη προπόνηση διπλού τραπ
Τετάρτη 3 Μαΐου: - Αγώνας 150 δίσκων διπλού τραπ, τελικός και απονομή επάθλων στους νικητές
Πέμπτη 4 Μαΐου: - Επίσημη προπόνηση τραπ ανδρών και γυναικών
Παρασκευή 5 Μαΐου: - Αγώνας τραπ 50 δίσκων ανδρών και 75 δίσκων γυναικών
- Τελικός τραπ γυναικών και απονομή επάθλων στις νικήτριες
Σάββατο 6 Μαΐου: - Αγώνας 75 δίσκων τραπ ανδρών, τελικός και απονομή επάθλων στους νικητές
Κυριακή 7 Μαΐου: - Αγώνας 50 δίσκων τραπ ζεύγη, ημιτελικός, τελικός και απονομή επάθλων


Οι αγώνες θα έχουν πλήρη τηλεοπτική κάλυψη από το επαγγελματικό συνεργείο της ISSF TV, ενώ από πλευράς ΣΚΟΚ γίνονται προσπάθειες για κάλυψη των τελικών από κάποιο κυπριακό κανάλι παγκύπριας εμβέλειας. Παρών στους αγώνες θα είναι και ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής Φρανς Σράιπερ, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι της ISSF. Από κυπριακής πλευράς, ο πρόεδρος της ΣΚΟΛΕΥ (και μέλος του Δ.Σ της ΣΚΟΚ) Λουκάς Ψημολοφίτης έχει οριστεί μέλος της Επιτροπής Εφέσεων των αγώνων και ο γ. γραμματέας της ΣΚΟΚ Γιαννάκης Ηρακλέους μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής. Τη διαιτησία της όλης διοργάνωσης έχει ανατεθεί στον αρχιδιαιτητή της ΣΚΟΚ Κωστάκη Ξενοφώντος, ενώ πέρα από τους Κύπριους διεθνείς διαιτητές θα κληθούν να διαιτητεύσουν και δυο συνάδελφοί τους από τη Ρωσία και ένας από την Ιαπωνία.

 

Σκοποβολή: Τελευταία Ενημέρωση