ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αγώνας προετοιμασίας στο Σπλιτ

Στο Σπλιτ της Κροατίας θα κάνει Πάσχα ο Παύλος Κοντιδης, καθώς προετοιμάζεται εντατικά για το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2017,  το οποίο θα γίνει στο Hyeres της Γαλλίας, 25-30 Απριλίου.

Αυτές τις μέρες ο Κύπριος Ολυμπιονίκης μετέχει στην Split Olympic Sailing Week, αγώνα προετοιμασίας πριν την αναχώρηση για Γαλλία. Οι πρώτες ιστιοδρομίες επρόκειτο  να γίνουν τη  Μ. Πέμπτη (13/4), ωστόσο, λόγω άπνοιας μετατέθηκαν κατά μια μέρα. Πρόκειται για διοργάνωση του Club JK Labud που λαμβάνει χώρα στο Yacht Club του Σπλιτ και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο.

«Είναι αγώνας προθέρμανσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας. Αναμένω έντονο συναγωνισμό με τους Κροάτες Τόντσι Στιπάνοβιτς και Φίλιπ Γιούρισιτς και τον Αμερικανό Τσαρλς Μπάκινχαμ. Νομίζω ότι με αυτούς θα παλέψω για τις θέσεις στο βάθρο. Πιστεύω θα γίνει ωραίος αγώνας, μέχρι το τέλος» λέει ο 27χρονος ιστιοπλόος. Ο Στιπάνοβιτς ήταν αργυρός το καλοκαίρι στο Ρίο και ο Γιούρισιτς 5ος στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο για φέτος στο  Μαϊάμι, όπου ο Παύλος ήταν δεύτερος. Ο Αμερικανός είναι αθλητής που βρίσκεται σταθερά στο Top10 σημαντικών αγώνων και Παγκοσμίων Κυπέλλων. Στον αγώνα των Laser μετέχουν συνολικά 16 αθλητές από Κροατία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, ΗΠΑ, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ουκρανία και Μεξικό.

Ο Κοντίδης σημειώνει πως «πρώτος στόχος είναι να κάνω σωστή ιστιοπλοΐα και να διορθώσω τα λάθη που θα γίνουν, ώστε να χτίσω πάνω σε αυτά και να μην τα επαναλάβω στη Γαλλία. Όμως, μια καλή θέση μπροστά στην κατάταξη θα αποτελέσει μια γερή ψυχολογική ώθηση ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου».
«Καλή Ανάσταση»

Βρισκόμενος από τις αρχές Μαρτίου στην Κροατία, ο Κοντίδης γύρισε στην Κύπρο μόνο για 3-4 ημέρες στο τέλος του ίδιου μήνα, για τις ανάγκες γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ «ΟΝΕ» που θα προβληθεί από το Olympic Channel και αφορά τις 23 χώρες που έχουν ένα και μόνο Ολυμπιονίκη. Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα ταξιδέψει στη Γαλλία. Ο τελικός των Παγκοσμίων Κυπέλλων θα γίνει στο Santander της Ισπανίας, τον Ιούνιο.

«Διανύουμε γιορτινές μέρες, την Κυριακή είναι το Πάσχα, αλλά εγώ θα είμαι μακριά από τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Πρέπει όμως να μείνω στην Κροατία για προετοιμασία. Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση» σημειώνει κλείνοντας ο Κοντίδης.
Και για το 2017 πλάι στον Κοντίδη βρίσκονται οι χορηγοί του, ΟΠΑΠ Κύπρου και το Ίδρυμα Λεβέντη, όπως επίσης και οι υποστηρικτές του, AJK Wealth Management, η κατασκευαστική VITA και το Stelios Foundation.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.pavloskontides.com και στο www.facebook.com/PavlosKontidesOfficial.

Ιστιοπλοΐα: Τελευταία Ενημέρωση