ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από την ένατη θέση, χάλκινο μετάλλιο

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι αρσιβαρίστες που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012 ακυρώθηκαν από τη ΔΟΕ όπως ανακοινώθηκε.

Οι έξι αθλητές και αθλήτριες της άρσης βαρών (στην πλειοψηφία τους από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ) είναι στη λίστα των 12 αθλητών που ανακοινώθηκαν από τη ΔΟΕ πως ακυρώνονται τα αποτελέσματά τους μετά από επανεξέταση των δειγμάτων που είχαν δώσει για απαγορευμένες ουσίες. Το εξόχως εντυπωσιακό είναι ότι από τους έξι αρσιβαρίστες, οι τέσσερις είχαν αγωνιστεί στην κατηγορία των 94 κιλών, που μοιάζει «αμαρτωλή».

Αρκεί να αναφέρουμε ότι σήμερα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Αλεκσάντρ Ιβάνοφ που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο και που βρέθηκε θετικός στην τουριναμπόλη, ενώ στην ίδια ουσία βρέθηκε θετικός και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης Αατόλιε Τσιρίκου από τη Μολδοβία. Πριν από λίγο καίρο και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του συγκεκριμένου αγωνίσματος, Ιλία Ιλίν είχε ακυρωθεί λόγω θετικού δείγματος ντόπινγκ.

Ακυρώθηκαν επίσης λόγω θετικού δείγματος στην ουσία τουριναμπόλη, ο Αντρέι Ντεμάνοφ που είχε τερματίσει τέταρτος και ο Αλμάς Ουτέσοφ που είχε τερματίσει στην έβδομη θέση. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα με τις τιμωρίες ο Ιρανός Σαγίντ Μοχαμάντπουρ θα πάρει το χρυσό μετάλλιο και ο όγδοος Κιμ Μιν - τζάε το ασημένιο. Το χάλκινο μετάλλιο θα καταλήξει τελικά στον Πολωνό Τόμας Ζιελίνσκι που είχε τερματίσει στην ένατη θέση στο Λονδίνο, το 2012. Το παράδοξο με τον 26χρονο αθλητή είναι ότι αποβλήθηκε από τους Ολυμπιακούς του Ρίο λόγω ντόπινγκ!

Να επιστρέψουν τα μετάλλιά τους καλούνται επίσης οι αθλήτριες της άρσης βαρών στην κατηγορία των 75 κιλών Νατάλια Ζαμπολότναγια και Ιρίνα Κουλέσα που είχαν κατακτήσει το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Η πρώτη βρέθηκε θετική στην τουριναμπόλη και η δεύτερη στην ίδια ουσία και την στανοζολόλη! Πρέπει να πούμε ότι και σε αυτή την κατηγορία η χρυσή Ολυμπιονίκης Σβετλάνα Ποντομπέντοβα είχε προηγουμένως τιμωρηθεί για ντόπινγκ με αποτέλεσμα το χρυσό μετάλλιο να βρεθεί στην αθλήτρια που τερμάτισε στην τέταρτη θέση, την Ισπανία Λίντια Βαλεντίν. το ασημένιο στην Αμπίρ Αμπντελραχμάν από την Αίγυπτο που κατετάγη πέμπτη και το χάλκινο στην Μάντιας Νέζο από το Καμερούν που είχε τερματίσει στην έκτη θέση.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση