ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η δράση την Τρίτη

Την Τρίτη 9 Αυγούστου οι μόνες κυπριακές συμμετοχές στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο είναι αυτές των δύο αθλητών της ιστιοπλοΐας, του Παύλου Κοντίδη και του Ανδρέα Καριόλου. Στη Μαρίνα ντα Γκλόρια ο αργυρός Ολυμπιονίκης στα Laser και ο έμπειρος αθλητής του RS:X ρίχνονται στη δεύτερη μέρα της ιστιοπλοΐας. Η πρώτη από τις δύο κούρσες του Κοντίδη θα ξεκινήσει στις 19:15 (ώρα Κύπρου), ενώ την ίδια ώρα θα αγωνιστεί στην πρώτη από τις τρεις κούρσες της ημέρας και ο Καριόλου. Οι επόμενες τους κούρσες ακολουθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης.

Τα highlights της Τρίτης 9 Αυγούστου:

Ο τελικός του σύνθετου ομαδικού γυναικών είναι το event που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της Τρίτης (09/08), εκεί όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Σιμόν Μπάιλς στη σύνθεση τους, θα επιχειρήσουν να κατακτήσουν για πρώτη φορά το back to back χρυσό μετάλλιο. Η Κίνα, η Μεγάλη Βρετανία και η Ρωσία είναι επίσης διεκδικητές.

Στην κολύμβηση, έχουμε τον τελικό στα 200μ. ελεύθερο γυναικών (με Κέιτι Λεντέκι και Μίσι Φράνκλιν), τον τελικό στα 200μ. πεταλούδα (Μάικλ Φελπς) και τον τελικό στα 4x200μ. ελεύθερο ανδρών (Ράιαν Λόχτι).

Στο μπάσκετ ανδρών, η διοργανώτρια Βραζιλία έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στην Ισπανία του Πάου Γκασόλ.

Από ελληνικής πλευράς, την Τρίτη θα δούμε οκτώ αθλητές σε τέσσερα σπορ. Στην σκοποβολή και στον προκριματικό των 25μ. πιστόλι, αγωνίζεται η χάλκινη στα 10μ. Άννα Κορακάκη. Στο τζούντο στα 81κ. ανδρών θα αγωνιστεί ο Ρομάν Μουστόπουλος. Στην κολύμβηση, στον προκριματικό των 100μ. ελεύθερο θα τρέξει ο Κρίστιαν Γκολομέεβ και στον προκριματικό των 200μ. πρόσθιο οι Παναγιώτης Σαμιλίδης και Δημήτρης Κουλούρης.

Τέλος, στην ιστιοπλοΐα θα δούμε τους Γιάννης Μιτάκης (Finn), Αγγελική Σκαρλάτου (RS:Χ) και Βύρωνα Κοκκαλάνη (RS:Χ).

Ρίο / Ηρόδοτος Μιλτιάδους *
* Απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου

Photos By: Selene Alexia



 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση