ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γράφει ιστορία ο Ναβάρο

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ετοιμάζεται να καταγράψει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, καθώς θα γίνει μόλις ο πέμπτος παίκτης με συμμετοχή σε πέντε ολυμπιακά τουρνουά!

Ο αρχηγός της Ισπανίας θα κάνει πρεμιέρα με τους πρωταθλητές Ευρώπης στο Ρίο κόντρα στην Κροατία (8/8, 01:00) και θα καταγράψει την πέμπτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ήταν παρών επίσης το 2000 (Σίδνεϊ), το 2004 (Αθήνα), το 2008 (Πεκίνο) και το 2012 (Λονδίνο), με απολογισμό δύο αργυρά μετάλλια (2008, 2012).

Πριν τον «Λα Μπόμπα», συμμετοχή σε πέντε ολυμπιακά τουρνουά έχουν μόλις τέσσερις παίκτες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Πρόκειται για τους Τέο Κρουζ (Πουέρτο Ρίκο), Οσκαρ Σμιντ (Βραζιλία), Αντριου Γκέιζ (Αυστραλία) και η Τερέζα Εντουαρντς (ΗΠΑ).

Παράλληλα, ο Ναβάρο απειλεί και άλλο ένα ρεκόρ, καθώς έχει 230 συμμετοχές με την Ισπανία (29 αγώνες σε ολυμπιακά τουρνουά) και απειλεί το ρεκόρ όλων των εποχών για τη «φούρια ρόχα», που είναι οι 239 συμμετοχές του μυθικού Σαν Επιφάνιο!

Πάντως, στο Ρίο άλλο ένα καρέ Ισπανών (Πάου Γκασόλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Φελίπε Ρέγες, Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν) θα φτάσει τις τέσσερις συμμετοχές σε ολυμπιακά τουρνουά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση