ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Kέρδισαν τη Μάλτα και παίζουν τελικό με το Σαν Μαρίνο

«Αγγίζει» το χρυσό η Εθνική ομάδα Γυναικών. Η τέταρτη σερί νίκη που πετύχαμε την Παρασκευή απέναντι στη Μάλτα με 3-0 φέρνει την ομάδα μας ένα μόλις βήμα από το χρυσό στους 17ους ΑΜΚΕ του Σαν Μαρίνο το οποίο οι κοπέλες θα περάσουν στο λαιμό τους εάν κερδίσουν το Σάββατο στην 5η και τελευταία αγωνιστική το Σαν Μαρίνο στις 16:00 ώρα Κύπρου.
Η Εθνική μας το πρώτο σετ δεν άφησε περιθώρια στις Μαλτέζες που ανέβηκαν στη συνέχεια και μας πίεσαν, αλλά η κλάση των παικτριών μας έφερε την πολύτιμη νίκη με 3-0 σετ.

Στο πρώτο σετ με χαρακτηριστική άνεση η Κύπρος κέρδισε με 25-07 χωρίς να δώσει δικαιώματα στις Μαλτέζες.

Το δυνατό ξεκίνημα έδωσε και τη νίκη στο δεύτερο σετ, αφού η ομάδα της Μάλτας ήταν ανταγωνιστική και μας απείλησε. Μετά το αρχικό 01-02, η ομάδα μας πέτυχε σερί 09-00 και προηγηθήκαμε 10-02. Η έλλειψη συγκέντρωσης όμως έδωσε την ευκαιρία στις Μαλτέζες να μειώσουν σε 17-14 και να φανούν απειλητικές. Οι παίκτριες του Πέτρου Πατσιά κατόρθωσαν να κρατήσουν τα ηνία του αγώνα 21-17 και με τις λύσεις που έδωσαν οι Χουντίμα – Χαραλάμπους ξέφυγαν 23-19. Με ένα άσσο από την αρχηγό Άντρη Ιορδάνους η Εθνική κέρδισε το σετ 25-19 και έγραψε το 2-0 σετ.

Η ομάδα της Μάλτας μπήκε καλύτερα στο τρίτο σετ και προηγήθηκαν 05-07. Στο σημείο εκείνο η Εθνική μας αντέδρασε, πίεσε και με άσσο της Ζεμπύλα προηγηθήκαμε 08-07. Οι Μαλτέζες με τρεις σερί άσσους προηγήθηκαν 08-11 αλλά η Χουντίμα έφερε τον αγώνα στην ισορροπία. Η Μάλτα κατάφερε εκ νέου να πάρει προβάδισμα δυο πόντων 12-14, αλλά πάλι η Βερόνικα Χουντίμα μαζί με μπλοκ της Κατερίνας Ζακχαίου έδωσαν προβάδισμα δυο πόντων στην Εθνική μας 16-14. Οι Μαλτέζες αντέδρασαν και πάλι, αλλά οι κοπέλες των Πατσιά – Παναγίδη κατόρθωσαν με πόντο της Χατζηκωνστάντα να βρεθούν μπροστά στο σκορ 20-17. Με συνετή εμφάνιση η Εθνική κατόρθωσε να πάρει το σετ με πόντο της Κ. Ζακχαίου 25- 19 γράφοντας το 3-0 σετ.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τη γνωστή εξάδα των: Ι. Λεωνίδου, Ζακχαίου, Ιορδάνους, Χαραλάμπους, Χουντίμα, Χατζηκωνστάντα – Λίμπερο: Δαϋίδ, Ε. Λεωνίδου. – Αλλαγές: Ιωάννου., Ζεμπύλα, Μανίταρου.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση