ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Πάμε για την πρωτιά»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Γιώργο Παττίχη και Δημήτρη Χριστοφόρου μίλησε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης σχετικά με τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Αναλυτικά:

Για την αποστολή: «Η αποστολή θα είναι συνολικά είναι 200 άτομα με τους συνοδούς. Αθλητές συγκεκριμένα θα έχουμε 143 σε όλα τα αθλήματα»

Για το στόχο: «Υπάρχουν δυο στόχοι. Από τη μια να βγούμε στην πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων. Φυσικά υπάρχουν κάποια θέματα με τις άλλες χώρες καθώς όντας μικρές έχουν δικαίωμα για κάποιους αθλητές από ξένες χώρες. Ο στόχος όμως είναι εφικτός. Για εμάς παράλληλα οι ΑΜΚΕ είναι μια καλή ευκαιρία κάθε δυο χρόνια να βλέπουμε τις βάσεις μας, αν είναι καλές. Πολλοί νεαροί αθλητές παράλληλα μπορούν πάρουν εμπειρίες»

Για τους αντίπαλους μας: «Κυριότερος αντίπαλος είναι σαφώς η Ισλανδία. Μην ξεχνάτε πως οι Ισλανδοί είναι ανεπτυγμένοι στον αθλητισμό. Μην ξεχνάτε πως έχει έρθει πρώτη 9 φορές και εμείς 6».

Για την Ισλανδία: «Είναι ένας λαός με νοοτροπία αθλητή. Έχουν το fair play μέσα τους. Παράλληλα ένεκα καιρού είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ένα άλλο είναι και το βιοτικό επίπεδο που μετρά πολύ για τον αθλητισμό. Οι Ισλανδοί δεν έχουν χάσει άτομα που έχουν ξεκινήσει από τη βάση όμως. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε. Δεν σημαίνει πως οι Ισλανδοί είναι καλύτεροι μας. Είμαστε καλύτεροι, όμως μπορούμε κάποια πράγματα να τα αντιγράψουμε. Τη νοοτροπία, το fair play, το γεγονός πως δεν έχουν ατασθαλίες».

Για τον αθλητισμό μας: «Είμαστε ένας λαός πολύ φιλόδοξος. Σαν Κύπρος με τον πληθυσμό μας έχουμε 36 αθλήματα και θέλουμε να πρωταγωνιστούμε. Οι Ισλανδοί για παράδειγμα έχουν μόνο 5-6 αθλήματα. Σχετικά πάντως και με την κρίση έχουν μειωθεί οι χορηγοί, η κρατική βοήθεια κλπ και κάπου έχει μπει ένα φρένο».

Για τον στίβο: «Είναι η δύναμη μας ο στίβος. Απλώς για κάποιους λόγους 6-7 πρωταθλητές δεν θα βρεθούν στους ΑΜΚΕ. Είτε αυτός είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Λονδίνο, είτε γιατί δεν το έχουν στο πρόγραμμα τους».

Μια τελευταία τοποθέτηση: «Για εμάς θα είναι επιτυχία το να έχουμε μια αποστολή με σωστή συμπεριφορά. Μια αποστολή που να τα πάει καλά στα αγωνίσματα και παράλληλα να δείξει καλό κοινωνικό πρόσωπο».

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση