ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάρωσαν στο 2016

Το 2016 σημαδεύτηκε από αρκετά δυσάρεστα γεγονότα ανά το παγκόσμιο, ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τέσσερις προσωπικότητες ώστε να το μετατρέψουν στο κορυφαίο της ζωής τους. Ένας ποδοσφαιριστής, ένας αντισφαιριστής, δύο αθλητές στίβου έκτισαν πάνω στις προσπάθειες μιας ολόκληρης ζωής προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή.

Μο Φάρα

Στο Ρίο της Βραζιλίας, ο Μο Φάρα έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Ο Βρετανός δρομέας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις κούρσες των πέντε και δέκα χιλιομέτρων, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής στις μεγάλες αποστάσεις. Έγινε έτσι ο μόλις δεύτερος αθλητής στην ιστορία μετά τον Lasse Virén, ο οποίος κερδίζει σε δύο σερί Ολυμπιάδες χρυσά μετάλλια στα δύο αυτά αγωνίσματα, μιας και είχε προηγηθεί ο θρίαμβος στο Λονδίνο το 2012. Επίσης βάζοντας στη συλλογή του τις διπλές πρωτιές στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2013 και 2015, έγινε ο πρώτος δρομέας μεγάλων αποστάσεων που έκανε το quadruple-double (4+2 χρυσά μετάλλια).

Κριστιάνο Ρονάλντο

Έχοντας στη συλλογή του τρία πρωτάθληματα Αγγλίας, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και τρία Champions League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κατακτήσει προ πολλού τα πάντα σε σωματειακό επίπεδο. Αυτό που έλειπε από τον Πορτογάλο αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια μεγάλη διάκριση με την εθνική ομάδα της χώρας του, κάτι που πέτυχε στα γήπεδα της Γαλλίας. Με τον Fernando Santos σαν προπονητή και μέντορα, ο Ρονάλντο σκόραρε τρία γκολ οδηγώντας την Πορτογαλία στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου επικράτησε της οικοδέσποινας στην παράταση.

Άντι Μάρεϊ

Όταν αγωνίζεσαι σε ένα άθλημα με ονόματα όπως οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ, τότε η διάκριση δεν έρχεται ούτε εύκολα, ούτε τυχαία. Ο Άντι Μάρεϊ είδε τη χρονιά να ξεκινά με το αριστερό, χάνοντας στο Αυστραλιανό Open από τον Σέρβο νούμερο ένα στον κόσμο τον Ιανουάριο και το Open της Μαδρίτης τον Μάιο. Η αντεπίθεσή του ξεκίνησε στα μέσα της χρονιάς όταν επικράτησε του Τζόκοβιτς στο Open της Ρώμης, ενώ έστρεψε τους προβολείς πάνω του με την κατάκτηση του Wimbledon τον Ιούλιο. Αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας και χάρισε την Μεγάλη Βρετανία το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με άλλους πέντε τίτλους σε Open και Masters, για να αναρριχηθεί στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.

Γιουσέιν Μπόλτ

Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, επιβεβαίωσε γι’ άλλη μια φορά το αυτονόητο και το λόγο που το επίθετό του μπορεί να μεταφραστεί ως «αστραπή». Κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα εκατό και διακόσια μέτρα, αλλά και την σκυταλοδρομία με τη σημαία της Τζαμάικα, εξελίχθηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή άλλης μιας μεγάλης διοργάνωσης. Έγινε έτσι ο πρώτος άνθρωπος που κατακτά την πρωτιά σε τρεις Ολυμπιάδες στο δρόμο της μιας ανάσας αλλά και τα διακόσια μέτρα.

Πηγή: https://onemanshow.com.cy/

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση