ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αγωνιστικές επιτυχίες για Κύπρο στα δύο παγκόσμια

Τρία (χάλκινα) μετάλλια και αρκετές νίκες πήρε η χώρα μας στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο U16 που έγιναν στην Κύπρο

Με αρκετές αγωνιστικές επιτυχίες συνοδεύτηκε η παρουσία των Κυπρίων αθλητών και αθλητριών στα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα σάμπο που έλαβαν χώρα στο νησί μας την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 9-11 Δεκεμβρίου διεξήχθη στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σάμπο, ενώ το διήμερο 13-14 του μήνα πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο U16 στο «Σπύρος Κυπριανού». Η Κύπρος πήρε τρία μετάλλια στις δύο διοργανώσεις, ενώ και άλλοι αθλητές κατέγραψαν νίκες στο τατάμι.

Ξεκινώντας από το Πανεπιστημιακό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -που συνδιοργανώθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο (ΚΟΣΑ), την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (FISU), υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS)- η Κύπρος πήρε ένα χάλκινο μετάλλιο με τη Γαβριέλλα Σουίν στα -68κ. και ένα χάλκινο στο ομαδικό. Από κει και πέρα, από μία νίκη πέτυχαν στις κατηγορίες τους οι Κλεόβουλος Λουκαΐδης (-82κ.) και Μάριος Κακουρή (-100κ.), με αποτέλεσμα να πάρουν την 5η θέση.

Ακολούθως, στο Παγκόσμιο Κύπελλο U16 -που διοργανώθηκε από την ΚΟΣΑ μαζί με τη FIAS- η Σοφία Ασβεστά πήρε χάλκινο στα -52κ. Από κει και πέρα, νίκες σημείωσαν ο Λουκάς Λουκά στα -55κ. όπου πήρε την 5η θέση και ο Κύπρος Ανδρέου στα -50κ. όπου πήρε την 7η θέση.

Μέγας χορηγός των δύο διοργανώσεων ήταν η Rosneft, μεγάλοι χορηγοί ο Οργανισμός «Geraklion» και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) και χορηγοί η RCB Bank, η Rosseti, η Summa Group και η Bank Jugra. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν μεγάλος χορηγός του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος.

Περίπου εκατό αθλητές από 26 χώρες έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα, ενώ 250 αθλητές συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο U16. Η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών προήλθαν από το εξωτερικό, με την Κύπρο να επωφελείται από πέραν των χιλίων διανυκτερεύσεων σε εκτός τουριστικής αιχμής περίοδο. Και οι δύο διοργανώσεις μεταδόθηκαν μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της FIAS, με αρκετές χιλιάδες θεάσεις.

Το παρών τους στην Κύπρο, ως επίσημοι προσκεκλημένοι στα πλαίσια των διοργανώσεων, έδωσαν ο πρόεδρος της FIAS κ. Vasily Shestakov, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της ρωσικής ομοσπονδίας σάμπο, Δρ Sergey Eliseev και ο αντιπρόεδρος της FIAS, κ. Andrey Klynko.

Μετά την πετυχημένη φιλοξενία των δύο πρωταθλημάτων από την Κύπρο, η ΚΟΣΑ αρχίζει την προεργασία για την επόμενη διεθνή διοργάνωση που θα λάβει χώρα στην Κύπρο. Πρόκειται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 του 2018 που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί στο «Σπύρος Κυπριανού».

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση