ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ο Βασιλιάς συμβουλεύει τους junior τενίστες

Σημαντικές συμβουλές από τον κορυφαίο του αθλήματος στους νεαρούς τενίστες που τον θαυμάζουν

Θυσίες, θυσίες και θυσίες… Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ξεκάθαρος, όσον αφορά τα περιθώρια που πρέπει να εξαντλήσεις για να γίνεις επαγγελματίας τενίστας και να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Η σκληρή δουλειά και η θυσίες που πρέπει να κάνεις είναι πάρα πολλές, ενώ το πόσο αφοσιωμένος στο άθλημα, θα παίξει μεγάλο ρόλο στην τενιστική σου ανάπτυξη.

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποκάλυψε ότι έφυγε από το σπίτι του όταν ήταν 14 ετών ενώ παράτησε το σχολείο στα 16! Ποιες είναι, λοιπόν, οι συμβουλές του κορυφαίου όλων, προς τους νεαρούς αθλητές;

“Πρέπει να δουλέψουν σκληρά μόνοι τους. Είχαμε προβλήματα στην Ελβετία, παρ’ολο που βγάλαμε σπουδαίους τενίστες όπως τον Σταν. Οι περισσότεροι το έκαναν μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια της ομοσπονδίας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: εγώ προήλθα μέσα από πρόγραμμα της ομοσπονδίας, δούλεψα σκληρά εκεί, είχα σπουδαία βοήθεια από προπονητές και τελικά συνειδητοποίησα τι έπρεπε να κάνω μόνος για να τα καταφέρω. Χρειάζονται θυσίες. Έφυγα από το σπίτι στα 14 και σταμάτησα το σχολείο στα 16 και πήγα στο tour.

Αντιμετώπισα δυσκολίες να καταλάβω τι μου πρόσφερε η σκληρή δουλειά αλλά τελικά το κατάλαβα, ευτυχώς νωρίς. Αυτό είναι το κλειδί. Αν τα παιδιά δεν καταλάβουν και δεν θέλουν να δουλέψουν σκληρά, δεν θα καταφέρουν πολλά. Δεν είναι μόνο να βρίσκονται στο γήπεδο και να παίζουν 4 ώρες την ημέρα. Είναι να δουλεύουν σωστά και με ποιότητα.

Είναι τόσο απλό. Η ομοσπονδία σίγουρα χρειάζεται να είναι δυνατή. Ο παίκτης πρέπει να έχει καλούς προπονητές και ένα καλό προπονητικό κέντρο αλλά δεν έχει και πολλή σημασία αφού μπορείς να το κάνεις και μόνο σου. Αυτό που έκαναν οι αδερφές Γουίλιαμς ή η Χίνγκις, δούλεψε. Το βλέπουμε. Αυτή είναι και η μορφιά του τένις: δεν υπάρχει τέλειος δρόμος για να γίνεις Νο1 στον κόσμο.

Πηγή: tennis24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X