ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-0 (6-2, 7-6): Το πάλεψε ο Τσιτσιπάς, ασταμάτητος ο Ναδάλ!

Κατάθεσε ψυχή ο Στέφανος, όμως ο Ισπανός είχε πάντα την απάντηση

Σε ένα εξαιρετικό τελικό ο Ράφαελ Ναδάλ κατάφερε να νικήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-0 σετ. Ένας αγώνας στον οποίο οι δυο αθλητές κατέθεσαν ψυχή, όμως στο τέλος η εμπειρία του Ναδάλ και τα εξαιρετικά σερβίς του, του χάρισαν τον τίτλο στο ATP 1000 τουρνουά του Τορόντο. Ο Ναδάλ έγινε μόλις ο 4ος τενίστας στην Open Era που φτάνει τους 80 τίτλους καριέρας, ενώ ο Στέφανος πρόσθεσε εμπειρίες που θα του φανούν χρήσιμες για τη συνέχεια στο άθλημα. Όσο και αν το πάλεψε ο Ελλαδίτης αθλητής, η εμπειρία του Ναδάλ αλλά και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν άφησαν περιθώρια, ενώ η κούραση του Τσιτσιπά απ’ την υπερπροσπάθεια της τελευταίας εβδομάδας ήταν ευδιάκριτη σε πολλά σημεία του αγώνα.

Ο αγώνας

Πρώτο Σετ

Με το δεξί ξεκίνησε ο Στέφανο τον αγώνα μιας και στο πρώτο game καταφερε να κρατήσει το σερβίς του χωρίς να δεχθεί καν πόντο. Η απάντηση του Ναδάλ όμως ήταν άμεση ο οποίος απάντησε με το ίδιο «νόμισμα» μιας και έγραψε το 1-1 χωρίς να χάσει πόντο. Στο τρίτο game ο Ισπανός έφθασε στο μπρέικ καθώς όντας μαχητικός βρήκε το τρόπο να εκμεταλλευτεί το 3ο μπρέικ πόιντ για να γράψει το 2-1 στα games. Ήταν λες και ξεκίνησε η μηχανή του Ναδάλ ο οποίος κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 3-1, και έκανε και δεύτερο μπρέικ με αποτέλεσμα το 4-1 να λαμβάνει ένα σοβαρό προβάδισμα για το πρώτο σετ. Μάλιστα ο Ισπανός έγραψε και το 5-1 μιας και κράτησε για ακόμη μια φορά το σερβίς του εύκολα. Ο Στέφανος έπρεπε να ηρεμήσει και να βρει τον εαυτό του. Η νευρικότητα του ήταν κάτι που τον κρατούσε πίσω. Στο επόμενο game κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 5-2. Το σετ όμως δύσκολα θα το διεκδικούσε ο Τσιτσιπάς μιας και το 5-2 σε συνδυασμό με τα πολύ καλά σερβίς του Ναδάλ έκαναν δύσκολη τη δουλειά του νεαρού. Ο Ναδάλ κράτησε εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και χωρίς να χάσει για ακόμη μια φορά πόντο απ’ τον Τσιτστιπά έγραψε το 1-0 στα σετ.

Δεύτερο Σετ

Στο δεύτερο σετ η κούραση και η νευρικότητα δεν έλειψαν απ’ τον Στέφανο. Έτσι μοιραία ο Ναδάλ σημείωσε πολύ νωρίς το μπρέικ και έγραψε το 1-0 στα games. Η κούραση του Έλληνα απ’ την υπερπροσπάθεια για να βρεθεί στον τελικό έβγαινε στο τερέν. Ο Ναδάλ έγραψε εύκολα και το 2-0 στα games και το προβάδισμα ήταν πραγματικά μεγάλο. Ο Τσιτσιπάς βρήκε όμως τη δύναμη να κρατήσει το σερβίς του με μερικά ωραία κτυπήματα και να μειώσει σε 2-1. Όταν ήρθε η σειρά του Ισπανού να σερβίρει τα πράγματα ήταν δύσκολα. Είχε εξαιρετικά σερβίς και ο Τσιτσιπάς έψαχνε την απάντηση. Ήταν όμως δύσκολο με αποτέλεσμα ο Ναδάλ να γράψει το 3-1. Στο επόμενο game ο Στέφανος έβγαλε και πάλι αντίδραση με αποτέλεσμα να κρατήσει το σερβίς του κάτι πολύ σημαντικό καθώς μείωσε σε 3-2. Ήταν όμως ξεκάθαρο πως ο Έλληνας είχε ελάχιστες δυνάμεις. Το 4-2 ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη. Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 4-3 games. Σε ένα απ' τα πιο κρίσιμα game για ακόμη μια φορά μίλησε η εμπειρία του Ναδάλ. Έγραψε με σχετική ευκολία το 5-3. Στην πορεία ο Στέφανος μείωσε σε 5-4 και είχε ακόμη μια ευκαιρία για να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι.

Δεν είχε άλλη επιλογή, το μπρείκ ήταν μονόδρομος. Και εκεί που όλα έμοιαζαν δύσκολα ο Τσιτσιπάς έβγαλε όλη του ενέργεια και έφθασε στο μπρέικ. Το 5-5 ήταν γεγονός. Μάλιστα ο νεαρός κράτησε και το σερβίς του στην πορεία για το 5-6. Το επόμενο game εξελίχθηκε με δραματικό τρόπο. Ο Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία με μπρέικ πόιντ για να κερδίσει το σετ και ο Ναδάλ έστειλε το set στο tie break. Εκεί είχαμε μερικά δραματικά ράλι με τον Ναδάλ στο τέλος να καταφέρνει να κερδίζει την παράταση το set και τον αγώνα.

Ο Στέφανος έφυγε απ’ το Τορόντο με το κεφάλι ψηλά. Κέρδισε πολλές εμπειρίες και βαθμούς στην παγκόσμιο κατάταξη. Πλέον θεωρείται ένας απ’ τους καλύτερους εν ενεργεία τενίστες, ενώ η εξέλιξη του δείχνει πως ο τίτλος και φυσικά η δεκάδα θα έρθει σε κάποια φάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X