ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αποκλείστηκε ο «Νόλε», στον αέρα κι η πρωτιά

Η πτωτική πορεία του Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζεται μετά τη νέα ήττα του από έναν καταπληκτικό Μάριν Τσίλιτς η οποία τον θέτει εκτός της κορυφαίας θέσης στην παγκόσμια κατάταξη αν ο Άντι Μάρεϊ φτάσει στον τελικό του Masters στο Παρίσι.

Ο Μάριν Τσίλιτς πέτυχε πανάξια νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς για τα προημιτελικά του Παρισινού Masters και πλέον έβαλε "φωτιά" στην υπόθεση "Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης"!

Ο πρόωρος αποκλεισμός του Νόβακ Τζόκοβιτς στον οποίο ήλπιζε ο Άντι Μάρεϊ είναι πλέον γεγονός και όλα θα εξαρτηθούν από την ρακέτα του Βρετανού, ο οποίος αν φτάσει στον τελικό και σε αυτό το τουρνουά θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία θέση στον κόσμο.

Ο Κροάτης υπέταξε τον Σέρβο με 2-0 σετ, 6-4, 7-6(2) σε ένα υπέροχο παιχνίδι, συνέχισε την εξαιρετική του φόρμα το τελευταίο διάστημα και δείχνει να είναι πιο ώριμος και σταθερός από ποτέ.

Απογοήτευση για ακόμη μια φορά στο στρατόπεδο του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος αν και σε στιγμές ήταν εξαιρετικός και θύμισε τον γνωστό Νόλε, του λείπει πλέον το δολοφονικό ένστικτο να γείρει υπέρ του τις κρίσιμες στιγμές στον αγώνα, πέραν της δεδομένης αγωνιστικής του πτώσης.

Ο Νόλε μένει άτιτλος από το τουρνουά του Τορόντο στα τέλη Ιουλίου...

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη ήττα του Νόλε από τον Τσίλιτς σε 15 αναμετρήσεις με τον Σέρβο να έχει ντυθεί "Ναδάλ της τελευταίας διετίας" και να χάνει από παίκτες που φυσιολογικά κέρδιζε, εύκολα ή δύσκολα (Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, Σαμ Κουέρι).

Ο Τσίλιτς έδειξε τις προθέσεις του από νωρίς.

Ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα σπάζοντας με το καλημέρα το σερβίς του Τζόκοβιτς αλλά ο Σέρβος επέστρεψε άμεσα.

Ακολούθησε μια σειρά εύκολων κερδισμένων games από τους servers πριν ο Κροάτης χτυπήσει στο καλύτερο δυνατό σημείο. Έκανε break στο 4-4 και σέρβιρε για το σετ, το οποίο και έκανε απόλυτα επιτυχημένα βάζοντας τον Νόβακ ξανά σε θέση να κυνηγάει το ματς όπως στον αγώνα του με τον Ντιμιτρόφ.

Ο Τσίλιτς είχε υπομονή στο παιχνίδι του, έκανε σωστές επιθέσεις μέσα στην διαδικασία του ράλι και προτίμησε να χτίζει τον πόντο παρά να εκβιάσει winners.

Κόντραρε πλήρως το baseline παιχνίδι του Νόλε και με καλή μέρα στο σερβίς έβαλε πολύ δύσκολα στο Νο1 παίκτη αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ένα πολύ κλειστό δεύτερο σετ με τους δύο παίκτες να υπερασπίζονται το σερβίς τους αποτελεσματικά μέχρι το 4-4.

Εκεί, επιτέλους μίλησε η κλάση του Τζόκοβιτς που πέτυχε ένα break που κανονικά θα του έδινε το σετ αν βρισκόταν σε πραγματικά καλή μέρα.

Ωστόσο, ο πνευματικά ευάλωτος πλέον Νόλε απώλεσε την μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το δεύτερο σετ και βρέθηκε να υπολείπεται με 15-40 στο 5-6.

Αρνούμενος να χάσει και με εξαιρετικό τένις υψηλού ρίσκου έμεινε ζωντανός, έσωσε τα match points και οδήγησε το σετ στο tie break όπου αναμφισβήτητα είχε το μομέντουμ.

Εκεί, ο Μάριν Τσίλιτς έδειξε, εντούτοις, όχι μόνο την ποιότητα τένις που ξέρει να παίζει αλλά και το ότι είναι πνευματικά πολύ δυνατός.

Με συνδυασμό καλων σερβίς, εξαιρετικών επιστροφών και υπομονής στο ράλι, διέλυσε με 7-2 τον Σέρβο και προϊόντος του τουρνουά ίσως τον ρίξει και από το Νο1 του κόσμου.

Toν Τζον Ίσνερ, που επιστρέφει σε ημιτελικά 1000ριου τουρνουά μετά από ενάμισι χρόνο, θα αντιμετωπίσει ο Μάριν Τσίλιτς στον επόμενο γύρο.

Ο Αμερικανός γίγαντας υπέταξε στην αμερικανική μονομαχία τον Τζαν Σοκ με 2-1 σετ, 7-6(6), 4-6, 6-4 παρότι ο αντίπαλός του επέστρεψε στο ματς από σετ και break πίσω.

Στο κρίσιμο τρίτο σετ, ωστόσο, ο πανήψυλος τενίστας έκανε εξαιρετική αρχή, προηγήθηκε με 4-0 και εν τέλει έκλεισε τον αγώνα στο 6-4.

Παρασκευή, 04/11: Προημιτελικοί Paris Open

9-Cilic beat 1-Djokovic 6-4 7-6(2)
Isner (USA) beat Sock (USA) 7-6(6) 4-6 6-4

Πηγή: www.tennis24.gr

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση