ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βασίλισσα ξανά η Ραντβάνσκα

Η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Τζο Κόντα και πανηγύρισε στο Πεκίνο τον 20ο τίτλο στην καριέρα της.

H 27χρονη τενίστρια από την Κρακοβία (Νο.3) νίκησε 6-4, 6-2 σε 95 λεπτά την 25χρονη Βρετανίδα (Νο.13) και ολοκλήρωσε την υπέροχη εβδομάδα της στην πρωτεύουσα της Κίνας χωρίς να χάσει σετ! Είχε κερδίσει το συγκεκριμένο τουρνουά και το 2011.

Είναι ο έκτος διαδοχικός κερδισμένος τελικός και ο τρίτος Premier Mandatory τίτλος για την Άγκα, που μπορεί να μην έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα Grand Slam, όμως σίγουρα είναι από τις πιο σταθερές τενίστριες στο tour...

Μόνο τρεις ακόμα συναθλήτριές της (Σερένα, Αζαρένκα, Σαράποβα) έχουν τρία ή περισσότερα τρόπαια αυτού του επιπέδου.

Η Κόντα, από την άλλη, φεύγει χωρίς κούπα από το Πεκίνο, όμως κατάφερε να γράψει ιστορία... Βλέπετε, αύριο θα κάνει την παρθενική της είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο.9), κάτι που έχει να πετύχει Βρετανίδα από το 1982 (Τζο Ντιούρι)!

Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά στην ιστορία των rankings που Βρετανός και Βρετανίδα θα είναι ταυτόχρονα στο Top 10. Ο Βρετανός, φυσικά, είναι ο Άντι Μάρεϊ, που προκρίθηκε και αυτός στον τελικό του China Open, όπου θα μονομαχήσει με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Η Κόντα, εκτός όλων των άλλων, μπήκε δυνατά στη μάχη για πρόκριση στο WTA Finals της Σιγκαπούρης, αφού είναι στο Νο.8 της σχετικής λίστας.

Τα πέντε πρώτα εισιτήρια έχουν πάρει οι Σερένα, Κέρμπερ, Χάλεπ, Ραντβάνσκα, Πλίσκοβα και για τις άλλες τρεις θέσεις θα παλέψουν αυτή την εβδομάδα οι Μουγουρούθα, Κις, Κόντα και Τσιμπούλκοβα.

sdna.gr

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση