ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κάποτε γελάγαμε με το ποδόσφαιρο στην Κύπρο»

Καλεσμένος των Μάκη Νικολάου και Γιώργου Σαββίδη στην εκπομπή «Επέλαση» ήταν ο Τόνι Σαβέφσκι που εξέφρασε την πικρία του για την απομάκρυνσή του από την ΑΕΚ αλλά σχολίασε και όλα τα δεδομένα για το ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Σημαντική η τοποθέτησή του για τη σύγκριση ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο ποδοσφαιρικά. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη χρονιά της ΑΕΚ: «Μπορούμε να πούμε πως ήταν καλή, αν εξαιρέσεις πως χάθηκε το κύπελλο. Αν καταφέρουμε να μπούμε στους ομίλους, πράγμα δύσκολο βέβαια, θα είναι κάτι πολύ θετικό».

Για το ρόλο του στις ακαδημίες: «Ήμουν υπεύθυνος στο τμήμα σκάουτινγκ μέχρι πριν λίγες μέρες όπου με διώξανε ουσιαστικά. Έκανα 7-8 χρόνια εκεί».

Για τον Παπασταθόπουλο: «Λένε πολλοί διάφορα. Πως δεν τον βρήκα, δεν ήμουν εκεί ή άλλα πράγματα. Έλεγαν πως ήταν αργός. Αλλά δε μου αρέσει».

Για τον τρόπο σκέψης του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Μ. Αθανάσιο. Μια φορά τον γνώρισα και μου έκανε «πλύση εγκεφάλου» και ευτυχώς. Μου άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι».

Για την ανάδειξη των ταλέντων: «Τώρα ήμουνα απλά σκάουτινγκ όχι υπεύθυνος. Τότε αποφάσιζα σαν τεχνικός διευθυντής. Είναι πιο εύκολο όταν αποφασίζεις εσύ ποιον παίκτη θα πάρεις και πότε θα προωθηθεί. Τότε ήταν προπονητής ο Φερέρ που ήθελε να προωθήσει τα παιδιά και έγινε. Δεν είναι θέμα μόνο φιλοσοφίας. Οι παίκτες που αντέχουν τη διαδικασία θα βγούνε. Αν αρπάξουν την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα θα παίξουν. Αλλά οι καλοί παίκτες δε θα χαθούνε. Ένα παιδί ήταν σε δυο ομάδες και δε βγήκε. Τον πρώτο χρόνο δεν έβλεπες ένα παιδί χωρίς ταλέντο. Μετά το δεύτερο χρόνο φάνηκε πως υπάρχει το ταλέντο και τώρα κάνει καριέρα στο εξωτερικό».

Για την απομάκρυνσή του από την ΑΕΚ: «Θέλω να ζητήσω ένα συγγνώμη στον Μελισσανίδη τον πρόεδρο, τον Άκη το Ζήκο αν τους έχω κάνει κάτι και για αυτό έφυγα».

Για την Κύπρο: «Τα γνωστά. Ο ΑΠΟΕΛ είναι εκεί που είναι, η ΑΕΚ κρατιέται, ο Απόλλωνας κάπου εκεί και οι άλλοι δεν κάνουν πολλά. Η Ομόνοια έχει τα προβλήματα στο οικονομικό που την κρατούν πίσω».

Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Στην εποχή τη δικιά μας και πάλι υπήρχαν 2-3 ομάδες, όπως και τώρα. Το επίπεδο έχει ξεφύγει καθώς υποτίθεται είναι σε άλλο επίπεδο οι παίκτες. Όμως και τώρα στην ουσία 4-5 παίκτες είναι σε άλλο επίπεδο».

Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Κάποια στιγμή ίσως στην Κύπρο να μπαίνουν απευθείας ομίλους. Κάποτε γελάγαμε με το ποδόσφαιρο της Κύπρου αλλά τώρα είναι στο ίδιο επίπεδο. Είναι άδικο να συγκρίνεις το ποδόσφαιρο με πριν 10 χρόνια. Έχει ξεφύγει τώρα στα ευρωπαϊκά δεδομένα».

Ανακοινώσεις: Τελευταία Ενημέρωση