ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εγκωμίτης για όλα

Ο Γιώτης Εγκωμίτης ήταν καλεσμένος στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή του Ανδρέα Βιολάρη, «Pressing». Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστης της Ανόρθωσης και του ΠΑΟΚ μίλησε για όλους και για όλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη φετινή πορεία του Εθνικού:

«Μέχρι και δυο τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης διεκδικούσαμε την είσοδο μας στην πρώτη εξάδα όμως δεν τα καταφέραμε. Με το ξεκίνημα της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος μπήκαμε σε κάποιες περιπέτειες. Χρειαζόμαστε ακόμη μερικούς βαθμούς για να τελειώσει καλά η χρονιά. »

Για το εμπάργκο της FIFA:

«Έχει ένα εμπάργκο στις μεταγραφές η ομάδα μας το οποίο ήταν για δυο μεταγραφικές περιόδους. Η διοίκηση προσπαθεί από τη  δική της πλευρά να βοηθήσει ώστε να αρθεί το εμπάργκο και αν αυτό παραμείνει θα προσπαθήσουμε να στηριχθούμε στο υφιστάμενο ρόστερ. Ο πρόεδρος θεωρεί»

Για την Ανόρθωση:

«Την ζητά το κυπριακό ποδόσφαιρο να είναι μέσα στους διεκδικητές. Είμαι σίγουρος ότι η  Ανόρθωση θα βρει το δρόμο της».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να καταφέρει να ανατρέψει το αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό και να προκριθεί στον τελικό κύπελλο. Ελπίζω να γίνουν οι σωστές κινήσεις για να επιστρέψει στις επιτυχίες.»

Για τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα:

«Ανέβηκα στην πρώτη ομάδα του Εθνικού το 1989, όταν η ομάδα είχε ήδη υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία. Αγωνίστηκα για μια χρονιά στη Β’ κατηγορία. Την επόμενη χρονιά, το 1991-92 πήραμε το πρωτάθλημα και ανεβήκαμε κατηγορία και από τότε παραμένουμε στη μεγάλη κατηγορία.»

Για τη μεγάλη πορεία του Εθνικού στο Ιντερντότο:

«Είχε κτιστεί μια αρκετά δυνατή ομάδα από τη διοίκηση και τον Τόζα Σάμπουριτς. Καταφέραμε να περάσουμε τρεις αντιπάλους, ο τελευταίος ήταν μια ισραηλίτικη ομάδα, αρκετά δυνατή. Στο πρώτο γύρο του UEFA καταφέραμε να αποκλείσουμε μια βελγική ομάδα όμως στη συνέχεια μας γύρισε την πλάτη η τύχη γιατί βρήκαμε απέναντι μας την Λανς. Ήταν ανώτερη ομάδα και μας απέκλεισε. Μια επαρχιακή ομάδα της δυναμικότητας του Εθνικού να καταφέρνει κάτι τέτοιο ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα.»

Για την πολύχρονη παρουσία του Κίκη Φιλίππου στην προεδρία του Εθνικού:

«Έμαθε τα κατατόπια μέσα από τα χρόνια που είναι εκεί. Ο Κίκης υπήρξε ποδοσφαιριστής του Εθνικού, ήταν αρχηγός, είχε και αυτός προτάσεις για μεταγραφές.»

Για το σήριαλ της μεταγραφής του στην Ανόρθωση:

«Ο τότε προπονητής της Ομόνοιας ήταν ο κύριος Ανδρέας Μιχαηλίδης, με γνώριζε καλά από την Εθνική και ήθελε να με πάρει στην Ομόνοια. Είχαμε συμφωνήσει για να πάω παρά το γεγονός ότι ο Εθνικός δεν με έδινε γιατί έπρεπε να γίνει συμφωνία με τα σωματεία. Ο χρόνος περνούσε χωρίς να υπήρχε κάτι θετικό. Εγώ είχα πει ότι αν δεν με δώσετε θα σταματήσω το ποδόσφαιρο. Για ένα δίμηνο δεν έπαιζα ποδόσφαιρο, αυτό το διάστημα με πλήρωνε η Ομόνοια.

Υπήρχε από μένα η προφορική συμφωνία με την Ομόνοια όμως δεν τα έβρισκαν οι διοικήσεις. Είχα δώσει το λόγο μου στην Ομόνοια. Σε μια ξαφνική στιγμή με ζήτησε ο πρόεδρος στο γραφείο του χωρίς να γνωρίζω τίποτα. Την ώρα που πήγα να ανέβω στα γραφεία είδα ότι βρίσκονταν μέσα οι άνθρωποι της Ανόρθωσης. Ο Εθνικός είχε συμφωνήσει με την Ανόρθωση για την μεταγραφή μου. Σοκαρίστηκα, δεν ήξερα τι πρέπει να κάνω. Εφόσον είχα μια πρόταση από μια μεγάλη ομάδα την αποδέχτηκα. Δεν το κρύβω ότι όλη η οικογένεια μου ήταν Ανορθωσιάτες. Μέσα από αυτήν την ευκαιρία είπα ότι θα πάω. Μέσα σε δέκα λεπτά τα βρήκαμε στο οικονομικό και υπόγραψα στην Ανόρθωση. Είχα άμεση επικοινωνία με ανθρώπους της Ομόνοιας. Σαν σωστός έπρεπε να ενημερώσω τους ανθρώπους της Ομόνοιας, όπως και έκανα.»

Για τις αναμνήσεις που έχει από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ:

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ σαν σπίτι μου, σαν οικογένεια μου. Μπορεί να θέλω να πάω κάπου στη Θεσσαλονίκη, μου ανοίγουν τις πόρτες. Οι άνθρωποι ξέρουν να εκτιμούν και πράγματι με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό που ζω εκεί. Είχα αρκετούς τραυματισμούς, ίσως να μπορούσα να δώσω περισσότερα για αυτή την ομάδα. »

Για το αν έχει μέλλον η Εθνική Κύπρου:

«Αν ο Πιέρος δεν αγωνιζόταν δεν θα τον γνωρίζαμε. Εάν ο Νικόλας Ιωάννου δεν έπαιρνε τις ευκαιρίες δεν θα τον γνωρίζαμε. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους νεαρούς. Θέλω ο Αρτυματάς να αγωνίζεται, ο ‘’Αρτυματάς]] της κάθε ομάδας, διαφορετικά δεν θα βελτιωθεί.»

Για τη μάχη του τίτλου:

«Φαίνεται να πηγαίνει να γίνει συναρπαστικό το πρωτάθλημα μετά τη νίκη του Απόλλωνα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλο πλεονέκτημα για το πρωτάθλημα και πρέπει να αυτοκτονήσει για να το χάσει.»

Ανακοινώσεις: Τελευταία Ενημέρωση