ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Κονναφής στον ΣΠΟΡ FΜ

Ποδοσφαιροκουβέντα με τον Πέτρο Κονναφή έκανε στον ΣΠΟΡΦΜ 95 ο Ανδρέας Βιολάρης στα πλαίσια της εκπομπής «Pressing». Πρώην άσσος των Ομόνοιας, Ανόρθωσης και Απόλλωνα αναφέρθηκε στις πρώην ομάδες του, το πρωτάθλημά μας αλλά και για το τι χρειάζεται να κάνει ένας ποδοσφαιριστής προκειμένου να φτάσει ψηλά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την μεταγραφή του στον Άρη Θ.: «Ήταν το Καλοκαίρι του 1999. Ξεκίνησαν τότε στην Κύπρο τα επαγγελματικά συμβόλαια. Είχα προτάσεις και από Κύπρο και από εξωτερικό και είπα να δοκιμάσω. Πήγα το Καλοκαίρι αλλά υπήρχαν τα προβλήματα με τα έξοδα ανατροφής. Με είχε κουράσει που δεν μπορούσα να παίξω, υπήρχε και έντονη πίεση, πρώτη φορά το λέω, από την οικογένεια για επιστροφή αφού ήταν η ομάδα όλων. Έτσι, καλώς ή κακώς επέστρεψα. Για μένα καλό ήταν. Πήρα τίτλους και όταν έκανα τη μεταγραφή στο Βέλγιο ήμουν πιο έτοιμος».

Όταν πήγε στην Ανόρθωση: «Ήταν 415.000 λίρες. Έπαιξα δυο σεζόν και πήραμε δυο κύπελλα. Τερματίσαμε και δεύτεροι στο πρωτάθλημα ένα βαθμό πίσω. Τότε ήταν άλλες εποχές, χαιρόσουν τα παιχνίδια. Υπήρχε πιο πολύς ανταγωνισμός και περισσότερο το ενδιαφέρον».

Για το αν μπορούσε να παίξει στο εξωτερικό: «Δεν μου αρέσει να πηγαίνω πίσω. Να μη ξεχνάμε πως στα παλιά τα χρόνια, πριν να κάνει την πορεία που έκανε  ΑΠΟΕΛ, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής πολύ δύσκολα μπορούσε να πάει στην Ευρώπη. Από το 2000 μέχρι το 2008 σταμάτησε ακόμα και η Ελλάδα ως προορισμός για τους ποδοσφαιριστές. Τώρα που έχουμε ομάδες στην Ευρώπη, αυτά είναι τα παιχνίδια που μετράνε και έχουν σημασία, πέραν από την Εθνική».

Για τους παίκτες που πάνε σε ακαδημίες στο εξωτερικό: «Οι νεαροί παίκτες αντί να κάτσουν να δουλέψουν για να παίξουν στις ομάδες μας, ίσως και από την κάψα των γονέων,  πάνε στο εξωτερικό. Αν πήγαν εδώ και πέντε χρόνια 100, επέστρεψαν και οι 100. Μετρημένοι είναι όσοι έμειναν να παίξουν εκεί. Θέλουν από τα 17 να πάνε εξωτερικό. Παίξε πρώτα και μετά θα έρθει η ευκαιρία να πας και εξωτερικό. Τα παιδιά είναι τα τελευταία που φταίνε. Βλέπουμε όμως να παίρνουν ευκαιρίες οι Κύπριοι, ίσως βοήθησε και η οικονομική κρίση σε αυτό».

Για το αν βοηθά να έχεις καλό μάνατζερ: «100% βοηθά (γέλια). Να μιλήσουμε σοβαρά. Το α και το ω είναι το μυαλό που έχει ο καθένας. Αν είσαι προσγειωμένος και δουλευταράς, μπορείς να πας μπροστά. Παίζει ρόλο και ο μάνατζερ, το περιβάλλον της ομάδας που βρίσκεσαι. Αν νομίσεις πως έκανες έξι μήνες στη Ομόνοια ή τον ΑΠΟΕΛ και έγινες παικταράς, δε θα προχωρήσεις».

Για το Ομόνοια-Απόλλωνας: «Θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Η Ομόνοια πρέπει να πάρει μια καθαρή νίκη,1-0,2-0, αφού είναι στόχος της το κύπελλο. Θα κριθεί και στους δυο αγώνες η πρόκριση δε νομίζω να καθαρίσει σήμερα. Η Ομόνοια έχει τον πρώτο λόγο. Θα έχει τον κόσμο και θέλω να πιστεύω πως είναι αποφασισμένη. Ο Απόλλωνας είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Κύπρο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Δασάκι».

Για τον Αυγουστή: «Έκανε μια πορεία που νομίζω κανείς δεν περίμενε. Δείχνει πως και οι προπονητές όπως και οι παίκτες ευκαιρίες χρειάζονται. Όταν πάρεις την ευκαιρία σου, πρέπει να δείξεις πως αξίζεις».

Για τον Χάμπο Κυριάκου: «Είναι αυτό που λέμε όταν ξέρεις μπάλα ξέρεις. Είχε τραυματισμούς αλλά και θέληση. Ο Σωφρόνης τον εμπιστεύεται και δείχνει τι μπορεί να κάνει».

Για την Εθνική: «Πρέπει να υπάρξει μια οργάνωση. Αρκετοί παίκτες μας έχουν μεγαλώσει και είναι αναγκαίο να βγουν νέα ταλέντα. Γίνεται δουλειά στην Εθνική, ο προπονητής και οι παίκτες προσπαθούν. Δεν είναι εύκολος ο όμιλος. Για μένα η ομάδα είναι μοιρασμένη στα δυο, υπάρχουν νεαρά παιδιά και πολύ έμπειροι».

Για την κούρσα του τίτλου: «Είναι φαβορί ο ΑΠΟΕΛ, όχι μόνο τώρα αλλά από την αρχή. Οι άλλες ομάδες είναι πάνω κάτω ισοδύναμες ΑΕΛ, Απόλλωνας και ΑΕΚ. Θα ήθελα να δω και την Ομόνοια να είναι στο επίπεδο με τις άλλες ομάδες. Πρέπει να κερδίσει κάποια ντέρμπι. Η Ομόνοια κερδίζει στα εντός την Ανόρθωση και την ΑΕΚ. Πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα γιατί στα ντέρμπι οι βαθμοί μετρούν διπλοί».

Για το Παρί-Μπάρσα: «Η Μπαρσελόνα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αν εξαιρέσω κάποια παιχνίδια με μικρομεσαίες ομάδες της Ισπανίας, δεν παίζει όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η Παρί το πήρε πολύ σοβαρά, σαν το παιχνίδι της ζωής τους και προσπαθούν να κάνουν το επόμενο βήμα. Δε λέω πως δεν ήταν έκπληξη, αλλά οι ομάδες όσα έδωσαν στο γήπεδο πήραν».

Για το σταθμό: «Με την ευκαιρία να σας ευχηθώ τα καλύτερα στην νέα αρχή που κάνετε».

Ανακοινώσεις: Τελευταία Ενημέρωση