ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το superbowl στους 95!

Δεν είναι το πλέον δημοφιλές σπορ στην Κύπρο, κάθε άλλο, αλλά το αμερικανικό ποδόσφαιρο έχει την τιμητική του αυτές τις μέρες ελέω της διεξαγωγής του μεγάλου τελικού (Superbowl) στο Χιούστον του Τέξας.

Η εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ ΦΜ95 αφιέρωσε χρόνο στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, με καλεσμένο ένα λάτρη του αθλήματος, τον πρόεδρο του Κεραυνού κ. Πάρι Παπαέλληνα.

Μάλιστα, ο κ. Παπαέλληνας θα είναι και φέτος στη μετάδοση του αγώνα ανάμεσα σε Ατλάντα Φάλκονς και Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς και μίλησε για το μεγάλο αυτό ραντεβού:

«Είναι ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός. Σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια συνήθως πηγαίνουν η ομάδα με την καλύτερη επίθεση και αυτή με την καλύτερη άμυνα. Στο τέλος επικρατεί αυτή με την καλύτερη άμυνα τις πιο πολλές φορές, όπως έγινε και πέρσι», σχολίασε αρχικά και ακολούθως έγινε λόγος για τη σπουδαιότητα του γεγονότος:

«Για να καταλάβετε πόσο μεγάλο γεγονός είναι στην Αμερική, τον τελικό παρακολουθούν 150 εκατομμύρια τηλεθεατές μόνο στην Αμερική. Ενώ, τα 30 δευτερόλεπτα διαφημιστικού χρόνου στοιχίζουν 5 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το Σαββατοκύριακο λανσάρουν οι μεγάλες εταιρείες τα καινούργια τους διαφημιστικά σποτ».

Για να γίνει καλύτερα κατανοητό το σπορ στον κόσμο, ο κ. Παπαέλληνας έκανε κάπιοες αναφορές: «Η κάθε ομάδα έχει στο ρόστερ της μέχρι και 53 παίκτες. Παίζουν 11 εναντίον 11 αλλά υπάρχουν διαφορετικές ομάδες σε φάση άμυνας και διαφορετικές σε φάση επίθεσης με τους αναπληρωματικούς τους. Πολλοί νομίζουν πως είναι απλά ένα άθλημα δύναμης αλλά κυρίως είναι στρατηγικής. Οι κουόρτερμπακς, οι πλέι μέικερς των ομάδων, έχουν κοντά στα 200 plays που τους μεταφέρονται μέσω ενδοεπικοινωνίας πριν ξεκινήσουν οι επιθέσεις».

Δεν παραλείψαμε να αναφερθούμε και στα του Κεραυνού και την κλειστή άιθουσα «Κώστας Παπαέλληνας» που πλέον φιλοξενεί κοντά στα 700 παιδιά σε διάφορα αθλήματα. «Όταν αναλάβαμε τον Κεραυνό αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ. Όμως οι τίτλοι είναι απλά μια χαρά που θα πάρεις. Οι ακαδημίες είναι για μια ζωή. Μεγαλώνοντας, αποφασίσαμε να μετατρέψουμε το παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου του Κεραυνού σε έναν αθλητικό πολυχώρο. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά να πηγαίνεις εκεί και να βλέπεις τα παιδιά να αθλούνται».

Ανακοινώσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X