ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Σκάνδαλο αποπλάνησης ανηλίκου - Η Αρτζέντο είχε γυμνές φωτογραφίες του 12χρονου

Την «καρφώνει» η πρώην φίλη της

Μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου σχετικά με την αποπλάνηση ανηλίκου που φέρεται να διέπραξε η Άζια Αρτζέντο, ένα από τα διασημότερα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν, η πρώην «κολλητή» της Ρόουζ ΜακΓκόουαν (που επίσης έχει κατηγορήσει τον παραγωγό για βιασμό) γράφει ανοιχτή επιστολή στην Ιταλίδα ηθοποιό, αποκαλύπτοντας μάλιστα και ποιος την «κάρφωσε»!

Με την επιστολή της, η μαχητική φεμινίστρια ουσιαστικά «ξεγράφει» την πρώην φίλη της, προσπαθώντας να κρατήσει αποστάσεις από το σκάνδαλο, και αναφέρεται στην φιλία τους σε παρελθοντικό χρόνο.

Όπως εξηγεί, η ίδια έμαθε για τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η Αρτζέντο είχε αποπλανήσει τον ηθοποιό Τζίμι Μπένετ όταν εκείνος ήταν 17 ετών και αυτή 37, περίπου δύο μέρες προτού δημοσιευτούν στα ΜΜΕ. Το άτομο που της αποκάλυψε την αλήθεια δεν ήταν άλλο από την non-binary σύντροφο της ΜακΓκόουαν, το ανδρόγυνο μοντέλο Rain Dove, που δεν αυτοχαρακτηρίζεται ούτε ως άνδρας ούτε ως γυναίκα.

Η Rain Dove, που είχε γνωριστεί με την Αρτζέντο μέσω της σχέσης της με την ΜακΓκόουαν, κάλεσε την αγαπημένη της ανήσυχη και της είπε ότι η 42χρονη Ιταλίδα παραδέχτηκε σε γραπτά μηνύματα που αντάλλαξαν οτι είχε κάνει σεξ με τον ανήλικο νεαρό το 2013. Επίσης, στα επίμαχα μηνύματα, η Αρτζέντο έγραφε ότι το αγόρι της έστελνε γυμνές του φωτογραφίες από τότε που ήταν 12 χρονών, αλλά εκείνη δεν θεώρησε σκόπιμο ούτε να ενημερώσει τους δικούς του, αλλά ούτε καν να του πει να σταματήσει!

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΜακΓκόουαν, η Rain Dove της ανακοίνωσε ότι ήθελε να παραδώσει τα επίμαχα ενοχοποιητικά μηνύματα στην αστυνομία και η ίδια όχι μόνο δεν προσπάθησε να την αποθαρρύνει, αλλά την προέτρεψε να το κάνει. «Της είπα ότι πρέπει να τους τα δείξει αμέσως, να μη χάσει καθόλου χρόνο. Δεν ήταν δύσκολο να το πω. Το δύσκολο ήταν το σοκ, όταν συνειδητοποίησα ότι όλα όσα αντιπροσώπευε το κίνημα MeToo κινδύνευαν να χαθούν», γράφει η φεμινίστρια ηθοποιός στην επιστολή της.

Μία ώρα αργότερα από τη συνομιλία τους, η Rain Dove την πήρε για της πει ότι έστειλε τα sms στην αστυνομία. Σχεδόν 48 ώρες αργότερα τα sms είχαν διαρρεύσει στον ιστότοπο TMZ.

Στην επιστολή της, η ΜακΓκόουαν μιλά στον παρελθόντα χρόνο για τη φιλία της με την Αρτζέντο, με την οποία όπως γράφει είχαν έρθει πιο κοντά τον τελευταίο χρόνο, μέσα από τον κοινό τους αγώνα για να μπει στη φυλακή ο Χάρβεϊ Γουάινστιν. Όπως γράφει, η Αρτζέντο της είχε πει στο παρελθόν ότι κάποιος την εκβίαζε, χωρίς όμως να της αποκαλύψει ότι το πρόσωπο αυτό ήταν το νεαρό θύμα της, που ζητούσε χρήματα για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

«Είναι θλιβερό να χάνεις μια φίλη, αλλά αυτό που συνέβη στον Τζίμι Μπένετ είναι ακόμα πιο θλιβερό. Είτε αληθεύει πως το αγόρι αυτό την εκβίαζε είτε όχι, δεν ήταν δίκαιο ούτε σωστό αυτό που του συνέβη. Δεν πρέπει να υπάρχει κανέναν περιθώριο ανοχής απέναντι στην σεξουαλική κακοποίηση. Τελεία και παύλα. ΚΑΝΕΝΑ», γράφει η ΜακΓκόουαν.

Και καταλήγει στην επιστολή της, απευθυνόμενη σε δεύτερο πρόσωπο στην Αρτζέντο: «Άζια, υπήρξες φίλη μου. Σε αγάπησα. Ξόδεψες και ρίσκαρες πολλά για να σταθείς στο πλευρό μου στο κίνημα MeToo. Ελπίζω πραγματικά να βρεις τον τρόπο μέσα από αυτή τη διαδικασία να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να αποκαταστήσεις την εικόνα σου. Όλοι μπορούν να βελτιωθούν, ελπίζω να μπορέσεις κι εσύ.

Κάνε το σωστό. Φέρσου δίκαια και ειλικρινά. Άσε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Γίνει ο άνθρωπος που θα ήθελες να ήταν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν».

Λίγη ώρα αργότερα, επισφραγίζοντας όσα γράφει στην επιστολή της, η ΜακΓκόουαν ανάρτησε στο Twitter της το μήνυμα «πιστεύω στη δικαιοσύνη», υπονοώντας φυσικά ότι περιμένει να υπάρξουν ποινικές κυρώσεις εις βάρος της πρώην φίλης της.

Πηγή: prothema.gr

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X