ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Michael Jackson: Οι αλλόκοτες αντιδράσεις στις ερωτήσεις αν είναι παιδεραστής (Vid)

Σόκαρε με τις γκριμάτσες του

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που αποτελεί ίσως τη μοναδική καταγεγραμμένη ανάκριση του Μάικλ Τζάκσον σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, δημοσιεύει σήμερα η Daily Mail.

Στο επίμαχο κλιπ, διάρκειας 10 λεπτών, ο «βασιλιάς της ποπ» εμφανίζεται να γελά νευρικά καθώς δέχεται ερωτήσεις από μια ομάδα δικηγόρων, αναφορικά με τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί εις βάρος του και αφορούσαν στις «ανάρμοστες» σχέσεις τους με τους ανήλικους τότε Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζόρνταν Τσάντλερ και Μπρετ Μπαρνς.

Ο διάσημος τραγουδιστής, που ήταν 37 χρονών την εποχή που τραβήχτηκε το βίντεο (τον Μάρτιο του 1996) δείχνει ιδιαίτερα νευρικός καθ' όλη τη διάρκεια της κατάθεσης.

Παρότι ξεσπά συνεχώς σε γέλια και κάνει αστεία, η αμηχανία του είναι εμφανής ενώ δέχεται τις ερωτήσεις στο ξενοδοχείο Φορ Σίζονς της Νέας Υόρκης.

Το απόσπασμα που δημοσιεύει σήμερα η Daily Mail αποτελεί κομμάτι της τρίωρης συνολικά κατάθεσης του ποπ σταρ, στο πλαίσιο μιας μήνυσης που είχαν καταθέσει εις βάρος του πέντε απολυμένοι υπάλληλοι της Neverland. Οι πρώην υπάλληλοι του «βασιλιά της ποπ» ισχυρίζονταν στη μήνυσή τους ότι ο Τζάκσον τους απέλυσε επειδή τον είχαν δει να φέρεται ανάρμοστα στα παιδιά που κατα καιρούς φιλοξενούσε στην έπαυλή του.

Όπως μπορεί κανείς να δει στο κλιπ, οι δικηγόροι των πέντε απολυμένων υπαλλήλων θέτουν αρκετές ερωτήσεις στον ποπ σταρ σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης. Οι αντιδράσεις του είναι πραγματικά παράξενες, παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών. Ο Μάικλ Τζάκσον εμφανίζεται να χαχανίζει, να χασμουριέται, να ανακάθεται νευρικά στη θέση του, ενώ δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ούτε στο ελάχιστο πόσο ειδεχθή είναι αυτά που του καταλογίζουν.

Σε κάποιο σημείο του βίντεο συγκρίνει τον εαυτό του με τον Χριστό «που αγαπούσε τα παιδιά και κήρυττε στους πιστούς να είναι αθώοι σαν αυτά» και ξεσπά σε ένα παραλήρημα σχετικά με προσπάθειες σπίλωσης της δημόσιας εικόνας του.

Ντυμένος με ένα μαύρο τζάκετ και το χαρακτηριστικό καπέλο που φορούσε συχνά επί σκηνής, ο Τζάκσον έχει σχεδόν μόνιμα ένα νευρικό χαμόγελο στα χείλη, δεχομένος τις ερωτήσεις του δικγόρου των υπαλλήλων της Neverland. Ερωτηθείς για τις καταγγελίες σχετικά με την φερόμενη κακοποίηση του Μακόλεϊ Κάλκιν από τον ίδιο, ο Τζάκσον αντιδρά πραγματικά αλλόκοτα, σηκώνοντας ψηλά τα χέρια του, παίζοντας με το καπέλο του και χαμογελώντας αινιγματικά.

Οι παρεμβάσεις των δικηγόρων του Τζάκσον του επιτρέπουν καθ' όλη τη διάρκεια της κατάθεσης να αποφεύγει τις πιο δύσκολες ερωτήσεις, ωστόσο η γλώσσα του ποπ σταρ δείχνει να «λύνεται» όταν ο τραγουδιστής αποφασίζει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την σχέση του με τα παιδιά.

«Ο Ιησούς έλεγε να αγαπάμε τα παιδιά και να είμαστε σαν τα παιδιά, νέοι, αθώοι, αγνοί και έντιμοι. Μιλούσε στους αποστόλους του, μετά από έναν καυγά που είχαν προσπαθωντας να αποδείξουν ποιος είναι ο πιο σπουδαίος ανάμεσά τους και τους είπε: Όποιος μπορεί να ταπεινωθεί σαν αυτό το παιδί είναι ο πιο σπουδαίος ανάμεσά σας. Πάντα φρόντιζε να περιβάλλεται από παιδιά και έτσι έμαθα να κάνω κι εγώ μεγαλώνοντας», είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Showbiz: Τελευταία Ενημέρωση

X