ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Ένα «θηρίο» στο Αεροδρόμιο Λάρνακας (Pics)

Τεράστιο, επιβλητικό και εντυπωσιακό το Antonov-22

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας βρέθηκε προ ημερών το τεράστιο Antonov-22 και όπως ήταν φυσιολογικό τράβηξε πάνω του τα βλέμματα αφού αποτελεί ένα από τα αγαπημένα αεροσκάφη των aircraft spotters. Το Antonov An-22 είναι ένα βαρύ στρατιωτικό τύπου αεροσκάφος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στη Σοβιετική Ένωση το 1965.


Δολοφονία Κασόγκι: Στην Τουρκία η διευθύντρια της CIA


*Φωτογραφίες Ρολάνδος ΚωνσταντινίδηςΔιαθέτει τέσσερις κινητήρες τούρμπο με διπλούς έλικες αντίθετης περιστροφής, και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερά ελικοφόρα αεροσκάφη στον κόσμο μέχρι και σήμερα.


Ανήλικα κορίτσια από την Συρία στην Κύπρο για να παντρευτούν


Στα τέλη της δεκαετίας του '50, η Σοβιετική Ένωση χρειαζόταν ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφοράς που θα πλαισίωνε το Antonov An-8 και το An-12. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, το γραφείο Antonov παρήγαγε μια ξύλινη μακέτα στο εργαστήριό του στο Κιέβο της Ουκρανίας. Το An-22, κυκλοφόρησε στις 18 Αυγούστου 1964 και ξεκίνησε πτήσεις στις 27 Φεβρουαρίου 1965.

Το πρωτότυπο έλαβε το όνομα Antheus και, μετά από τέσσερις μήνες πειραματικής πτήσης, εμφανίστηκε το 1965 στο Paris Air Show.

*Φωτογραφία lebanese plane spotters

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X