ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Ο Χάματσος, ο κόσμος του και ένας δυνατός κρίκος

Ποιος δημοσιογράφος θεωρεί πως είναι υπεράνω κριτικής και ελέγχου;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Σας είχα πει ότι θα σας δίνω στοιχεία για την τηλεθέαση και ξέρω ότι τα περιμένετε.

Μάθετε λοιπόν πως το Voice στο Sigma έχει προς το παρόν καπελώσει τα πάντα. Αλλά και το νέο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ τα πάει πάρα πολύ καλά, προς το παρόν τουλάχιστον. Την Τρίτη ήταν πρώτο απ' όλα μετά το Voice. Σε απόσταση αναπνοής την ίδια ημέρα ήταν το δελτίο ειδήσεων του TVone, του ANT1 και του Sigma. Με τη σειρά που σας τα γράφω!

Και ο Πιο Αδύναμος Κρίκος μάλλον δεν είναι και τόσο αδύναμος! Βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα αφού ακολουθεί τα δελτία, στην ίδια θέση με τη Γαλάτεια και ελαφρώς πιο πάνω από τα Χάλκινα Χρόνια...

Περισσότερα ποσοστά και αριθμητικά δεδομένα θα σας έχω σύντομα.

Ποιος δημοσιογράφος του έντυπου και ραδιοφωνικού χώρου, που βρίζει καθημερινά θεούς και δαίμονες θεωρεί πως είναι υπεράνω κριτικής και ελέγχου;

Την μια φαντάζεται προσπάθεια δολοφονίας του, την άλλη προσπάθεια φίμωσής του...
Μήπως να ηρεμήσει λίγο, να σταθεί μπροστά στον καθρέφτη και να ψάξει να βρει τον παλιό του εαυτό;
Τουλάχιστον για να μπορέσει να ξαναβγεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χωρίς να ντρέπεται;

Σε ποιο κανάλι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και φωνές με αφορμή κάποιο τηλεοπτικό ρεπορτάζ που δεν άρεσε;
Αληθεύει ότι απειλήθηκαν ακόμα και παραιτήσεις;

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε η νέα εκπομπή του Λουκά Χάματσου "Εμείς και ο κόσμος μας". Πρόκειται για την παλιά, πολύ πετυχημένη εκπομπή που παρουσίαζε με τεράστια επιτυχία η Αλέκα Γράβαρη Πρέκα. Προς το παρόν προσπαθεί άτσαλα να αντιγράψει ο Χάματσος. Ίσως μάλιστα να αποτελεί και μία παγκόσμια πρωτοτυπία αφού η ίδια εκπομπή μεταδίδεται και ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά!

Λουκάς Χάματσος είναι αυτός θα μου πείτε. Οkk...

Σε μια από τις πρόσφατες εκπομπές του λοιπόν ασχολήθηκε με το Γλωσσάριο το οποίο ταλαιπώρησε πολύ τη δημοσιογραφική οικογένεια. Ως γνωστόν και πριν και μετά την κυκλοφορία του, που έγινε με την βοήθεια και της ηγεσίας της ΕΣΚ, υπήρξαν τεράστιες αντιδράσεις.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι εξεγέρθηκαν με κοινή ανακοίνωση κατά του Γλωσσαρίου και της ηγεσίας της ΕΣΚ, Το Δ.Σ. της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου παραιτήθηκε, ο σχεδιαστής του λογοτύπου της ΕΣΚ ζήτησε να τερματιστεί η χρήση του από την ΕΣΚ, και οι δύο πρώην προέδροι της ΕΣΚ το καταδίκασαν, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επίσης το καταδίκασε λέγοντας ότι πλήττει την προσπάθεια που καταβάλλεται για επίλυση του Κυπριακού, κόμματα και πολιτικοί ηγέτες το αποκήρυξαν. Και ήρθε εν τέλη το Δ.Σ. της ΕΣΚ με επίσημη ανακοίνωση να υποστηρίξει ότι η ΕΣΚ "δεν υιοθετεί" το Γλωσσάρι και πως η πρωτοβουλία του ΟΑΣΕ "εκ του αποτελέσματος δυστυχώς, αποδείχθηκε άτοπη".

Όλα τα πιο πάνω κυριάρχησαν για μήνες στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων, σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, σε ραδιόφωνα και βεβαίως σε ιστοσελίδες.

Φαίνεται πως ο Λουκάς Χάματσος θα βρισκόταν αυτούς τους μήνες σε άλλο κόσμο. Στον κόσμο του. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι κάλεσε δύο από τους δημιουργούς του Γλωσσαρίου και άρχισε μαζί τους να αναλύει λέξη, λέξη το περιεχόμενο αυτού που όλοι σχεδόν καταδίκασαν και απέρριψαν!

Όπως ήταν φυσικό η εκπομπή προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Και εντός του ΡΙΚ...
Έτσι ο Λουκάς αναγκάστηκε να καλέσει, εκ των υστέρων και τους εκπρόσωπους της άλλης άποψης. Πήρε στο στούντιο τρεις δημοσιογράφους και αφού "τους πήρε και τους έφερε μιλώντας για άσχετα θέματα" τους υπέδειξε πως η εκπομπή του έχει κανόνες που οφείλουν να τους ακολουθούν και να μην σχολιάζουν άτομα που απουσίαζαν!!!

Δημοσιογραφία, κομμένη, ραμμένη στα μέτρα του Λουκά Χάματσου και του κόσμου του;

Από το ΡΙΚ διέρρευσε πως λίγο πριν αρχίσει η τηλεοπτική εκπομπή υπήρξε και καυγαδάκι μεταξύ Χάματσου και των καλεσμένων του...
Αληθεύει;

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X