ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Ο πανικός για την εξαγορά του Alpha και τα γέλια του ΡΙΚ

Η εξαγορά έγινε μέσω Κύπρου

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Πανικός επικρατεί στο τηλεοπτικό σκηνικό της Ελλάδας από την απόφαση για συνεργασία των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών Alpha και Star. Μια συνεργασία που θα έχει, μοιραία επιπτώσεις και στο κυπριακό τηλεοπτικό σκηνικό. Ας μη ξεχνάμε ότι η εξαγορά μεγάλου ποσοστού του Alpha από τον Βαρδινογιάννη έγινε μέσω Κύπρου. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία του ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) η θυγατρική της, κυπριακή εταιρεία Seilla Entrerprises Ltd σύναψε για την εξαγορά ιδιωτικό συμφωνητικό στις 30 Οκτωβρίου με τις κυπριακές εταιρείες Alpha Media Group Ltd, Nevine Holdings Ltd, Sixomen Ltd και τον ίδιο τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Το τι ακριβώς θα σημαίνει αυτή η εξαγορά για την κυπριακή τηλεοπτική αγορά θα το αντιληφθούμε σύντομα.

Οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι η συμφωνία προνοεί πως ο Βαρδινογιάννης, ιδιοκτήτης του Star, θα αποκτήσει το 60% του Star και το 60% του Alpha. Ο ιδιοκτήτης του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς, θα αποκτήσει το 40% του Alpha και το 40% του Star.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο κανάλια ενώνουν τις δυνάμεις τους με συμπαραγωγές ή παραγωγές από κοινό στούντιο, αρχίζοντας από τα δελτία ειδήσεων. Αρχικός στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων και για τις δύο πλευρές.

Στην Ελλάδα πάντως η συμφωνία έχει προκαλέσει πανικό αφού διάσημοι ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και συνεργαζόμενες εταιρείες φοβούνται για τις ανακατατάξεις που έρχονται. Εκείνο που τους τρομάζει ιδιαίτερα είναι οι έλεγχοι συμβολαίων που αναμένεται να αρχίσουν σύντομα.

Κάποιοι ανησυχούν για τα χειρότερα, αφού δεν αποκλείεται πολύ γνωστά ονόματα των δύο καναλιών να βρεθούν εκτός τηλεόρασης μετά από αυτή την εξέλιξη.

Πολύ γέλιο ήθελε να φέρει το ΡΙΚ στη νέα τηλεοπτική σεζόν. Και όντως το έφερε!

Πολλά τα χαχανητά, πολλά και τα ανούσια έως σεξιστικά αστεία σε εκπομπές που ανέμενες ότι θα έφερναν ένα αέρα ανανέωσης. Κάποιες αποδείχθηκαν κονσέρβες. Καμιά φρεσκάδα, καμιά έμπνευση, κακές αντιγραφές και τηλεόραση της δεκαετίας του '80...

Έχει άδικο ο έμπειρος δημοσιογράφος που χαρακτηρίζει το ΡΙΚ ως συνοικιακό σταθμό;
Όπως έγραφε πρόσφατα: κάποια προγράμματα ποιότητας και κάποιοι λειτουργοί που απέμειναν
δεν είναι αρκετοί για να σώσουν την κατάσταση.

Όχι βεβαίως ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι... Αντιθέτως. Το ΡΙΚ όμως λαμβάνει και εκατομμύρια χορηγίας και έχει και μια ιστορία να υποστηρίξει. Και δεν χρειάζεται καν να μπαίνει σε ανταγωνισμό φτήνιας. Εξάλλου για τις ποιοτικές του εκπομπές, ακόμα και όταν δεν κτυπούν ψηλά ποσοστά, πάντα είχε μια κάποια... ασυλία.

Μήπως το "Μπλε" να γυρίστηκε με στόχο να προβληθεί στον πάλαι ποτέ Λόγο της Αρχιεπισκοπής;

Μια έφεση με τη θρησκεία πάντα την είχαν Τσιάκας και οικογένεια και συνεργάτες. Ουδέν μεμπτό και απολύτως αποδεχτό. Κάτι πιο σύγχρονο θα αναμέναμε σε μια σειρά του 2018, στον Alpha. Και ακόμα αναμένουμε, να δούμε και την εξέλιξη του σεναρίου και τις επιδόσεις στα τηλεμερίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X