ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ζαννέτος: Πολιτική πλεκτάνη και σκευωρία η φυλάκισή μου

Καμία σχέση δεν έχω με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς

"Πολιτική πλεκτάνη και σκευωρία" ισχυρίζεται πως ήταν η απόφαση φυλάκισής του το στέλεχος του ΑΚΕΛ Βενιζέλος Ζαννέτος μία μέρα μετά την αποφυλάκισή του. Όπως εξηγεί σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Ζαννέτος, η «πολιτική πλεκτάνη και σκευωρία» οργανώθηκε με "κύριο στόχο να πλήξει το ΑΚΕΛ και το κύρος του στην κυπριακή κοινωνία". Όπως εξήγησε ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και η κατηγορία εκβιασμού ήταν "αποτέλεσμα μυθοπλασίας και στημένων καταθέσεων".

Ξεκαθαρίζει δε πως για την υπόθεση δεν πρόκειται να μιλήσει σήμερα αλλά την κατάλληλη στιγμή για να μπορέσει ο κόσμος τεκμηριωμένα να μάθει την αλήθεια. Ξεκαθαρίζει δε πως η αποφυλάκισή του δεν αποτελεί προεδρική χάρη. «Για όσους «αδημονούσαν» για την αποφυλάκιση μου, τους ενημερώνω ότι η ημερομηνία της κανονικής μου αποφυλάκισής ήταν η 6η Σεπτεμβρίου 2017. Συνεπώς η «χάρη» ισοδυναμεί, στη δική μου περίπτωση, με μόνο 26 μέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

Σήμερα ολοκληρώθηκε μια μεγάλη δοκιμασία για μένα και την οικογένειά μου, αλλά και για το κόμμα μου το ΑΚΕΛ. Δοκιμασία που ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής πλεκτάνης και σκευωρίας, η οποία οργανώθηκε με κύριο στόχο να πλήξει το ΑΚΕΛ και το κύρος του στην κυπριακή κοινωνία. Εγώ, όπως έχω δηλώσει τόσο στις καταθέσεις μου στην αστυνομία, όσο και στο δικαστήριο, δεν είχα, ούτε έχω καμία απολύτως σχέση με το σκάνδαλο της Δρομολαξίας και η κατηγορία του εκβιασμού για την οποία καταδικάστηκα σε 3,5 χρόνια φυλάκισης, είναι αποτέλεσμα μυθοπλασίας και στημένων καταθέσεων. Παρόλα αυτά, και το βαθύ αίσθημα αδικίας, υπέστηκα αυτή τη δοκιμασία με αξιοπρέπεια και πάντα μέσα στο πλαίσιο που καθορίζει ο νόμος και οι κανονισμοί των κεντρικών φυλακών.

Για την ουσία της υπόθεσης δεν πρόκειται να μιλήσω σήμερα. Αυτό θα γίνει την κατάλληλη στιγμή, για να μπορέσει ο κόσμος τεκμηριωμένα να μάθει όλη την αλήθεια.

Αναφορικά με ορισμένα δημοσιεύματα χθες και προχθές στα ΜΜΕ αλλά και στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που με τον τρόπο που προβλήθηκαν στη κοινωνία, άφηναν την εντύπωση ότι ο Βενιζέλος Ζαννέττος που καταδικάστηκε για την υπόθεση της Δρομολαξιάς, αιτήθηκε «χάρης» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του δόθηκε, έχω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Ο Βενιζέλος Ζαννέττος δε ζήτησε από κανέναν να του δοθεί η όποια «χάρη».
Απλά, όπως έχει ήδη λεχθεί και από τον ίδιο τον Γ. Εισαγγελέα, ο ίδιος σε συνεργασία με τη διεύθυνση των φυλακών εισηγείται προς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βάση των προνοιών του Συντάγματος και των κανονισμών των κεντρικών φυλακών, ένεκα της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου όπως γίνεται εξάλλου κάθε χρόνο, να δοθεί «χάρη» σε όσους επίκειται η αποφυλάκισή τους στο επόμενο δίμηνο.
Για όσους «αδημονούσαν» για την αποφυλάκιση μου, τους ενημερώνω ότι η ημερομηνία της κανονικής μου αποφυλάκισής ήταν η 6η Σεπτεμβρίου 2017. Συνεπώς η «χάρη» ισοδυναμεί, στη δική μου περίπτωση, με μόνο 26 μέρες.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθύνω δημόσια ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς τις μερικές εκατοντάδες ανθρώπων οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αυτής της δοκιμασίας, στάθηκαν δίπλα μου. Οι συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι, οι οποίοι με επισκέφτηκαν στις κεντρικές φυλακές, καθώς επίσης και πολλοί άλλοι οι οποίοι με διάφορους τρόπους μου έστελναν μηνύματα συμπαράστασης σχεδόν καθημερινά, ήταν για μένα πηγή άντλησης δύναμης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να εκφράσω προς τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού καθώς και προς τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση τους όλο αυτό το διάστημα.
Ευχαριστώ δημόσια την Ελληνική Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά, ο οποίος ως Υπουργός Επικρατείας τότε, με επισκέφτηκε δύο φορές στις κεντρικές φυλακές.

Ευχαριστώ επίσης δημόσια, το δικηγόρο μου κ. Ηλία Στεφάνου και την ομάδα του, για την υπεράσπιση, τη βοήθεια τεχνική και ηθική, αλλά και για τον απόλυτο επαγγελματισμό με τον οποίο αντιμετώπισαν την υπόθεση. Παράλληλα ευχαριστώ και τον εξ Ελλάδος δικηγόρο κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο, για τη στήριξη και τις συμβουλές του, και ο οποίος επίσης με επισκέφτηκε στις φυλακές.
Παράλληλα, ευχαριστώ το προσωπικό των κεντρικών φυλακών που μου συμπαραστάθηκαν και μου συμπεριφέρθηκαν άψογα και με τον απαιτούμενο επαγγελματισμό.

Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στη σύζυγο μου Αρετή, στα παιδία μου Δώρα, Χρύσανθο και Νικόλα, όπως επίσης και στα αδέλφια μου, για την απέραντη αγάπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση