ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υποψήφιος φέρεται να προσέγγισε το ΕΛΑΜ, αλλά δεν παραδέχεται κανείς

Ξεκαθάρισαν την θέση τους, Λιλλήκας και Μαλάς

Σε μια «ζουμερή» αποκάλυψη προέβη ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος είπε ότι το κόμμα του προσεγγίστηκε από επιτελεία άλλων υποψηφίων, για να μήν κατέλθει στις εκλογές.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χρίστου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ζητήθηκε από το ΕΛΑΜ όπως παραμείνει εντελώς αμέτοχο αν δεν επιθυμεί να τους στηρίξει, είτε προβλήθηκαν άλλες αξιώσεις, με τις οποίες το κόμμα του δεν συμφωνεί. Ταυτόχρονα, είπε ότι εάν κάποιος επιθυμεί την στήριξη του ΕΛΑΜ, θα πρέπει να την ζητήσει επίσημα.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το επιτελείο Λιλλήκα, που αρνήθηκε κάθε σχέση με την πιο πάνω αναφορά, καλώντας παράλληλα τον κ. Χρίστου να αποκαλύψει ποιοι τον προσέγγισαν. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται το εξής: «Την προσπάθεια τουλάχιστον δύο υποψηφίων να εξασφαλίσουν την στήριξη του ΕΛΑΜ αποκαλύπτει σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Κύπρου. Ο κύριος Χρήστου θα πρέπει να αποκαλύψει ποιοι είναι οι υποψήφιοι που ζήτησαν την στήριξη του. Ο Γιώργος Λιλλήκας δεν μπήκε σε κανένα διάλογο , επίσημο ή ανεπίσημο με το ΕΛΑΜ και ούτε πρόκειται να το κάνει. Οι θέσεις και οι τοποθετήσεις του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, τόσο ως ιδεολογία όσο και ως πρακτική εφαρμογή πολιτικής σκέψης, μας βρίσκουν ακριβώς απέναντι του. Καλό θα ήταν πάντως, να διευκρινιστεί ποιοι ήταν οι υποψήφιοι οι οποίοι παρασκηνιακά έχουν επαφές με το ΕΛΑΜ με στόχο τις προεδρικές εκλογές και με ποια ανταλλάγματα».

Αντίδραση υπήρξε και από τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος είπε ότι «ούτε για αστείο» δεν προσέγγισε τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ.

Κόντρα στην κόντρα από ΕΛΑΜ

Το κόμμα του κ. Χρίστου, όμως, φρόντισε να απαντήσει στις τοποθετήσεις του κ. Λιλλήκα, με ανακοίνωσή του, μέσω της οποίας αναφέρει τους λόγους που δε θα επέλεγε ποτέ να συνεργαστεί μαζί του. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Άλλωστε πως θα μπορούσαμε να ταυτιστούμε με ένα υποψήφιο:

- που πέρασε σχεδόν από όλα τα πολιτικά κόμματα αλλάζοντας θέσεις και απόψεις σαν τα πουκάμισα
- που παραπλάνησε τον λαό και τους εταίρους του, αθετώντας τις δεσμεύσεις τους, δημιουργώντας νέο κόμμα
- που από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας υπήρξε κήρυκας της ομοσπονδίας, ενώ θυμήθηκε προεκλογικά να το παίξει μέχρι και δήθεν αντιομοσπονδιακός
- που υπήρξε υπουργός στην Κυβέρνηση που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία να αλλάξει στρατηγική στο Κυπριακό, εν τούτοις χωρίς κανένα σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία, πέταξαν την ιστορική αυτή ευκαιρία στα σκουπίδια, ενώ προχώρησαν και στο ολέθριο άνοιγμα των οδοφραγμάτων»

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση