ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπέρμαχος της λύσης ο Έιντε

Τα ΗΕ δεν θα εγκαταλείψουν την Κύπρο, ανέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο 'Εσπεν Μπαρθ Ειντε αναγνωρίζει ότι και στις δύο πλευρές στην Κύπρο υπάρχουν εδραιωμένα "πολύ σοβαρά αισθήματα υπέρ της λύσης, και δεν προέβη σε οποιεσδήποτε συγκρίσεις σχετικά με τη δέσμευση της μιας ή της άλλης κοινότητας για λύση", αναφέρεται σε διευκρινιστική δήλωση προς το ΚΥΠΕ του γραφείου του Εκπροσώπου Τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, με αφορμή δημοσιεύματα σε σχέση με αναφορές του κ. 'Ειντε στη διάρκεια της δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα, την Παρασκευή.

Στη δήλωση σημειώνεται επίσης πως στα σχόλιά του ο κ. 'Ειντε "αναγνώρισε ότι η υφιστάμενη κατάσταση στην Κύπρο κρατά πίσω και τις δύο κοινότητες, αλλά αυτό είναι πιο έκδηλο στην καθημερινή ζωή της τ/κ κοινότητας".

«Τα ΗΕ δεν θα εγκαταλείψουν την Κύπρο»

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε κάλεσε τους Κύπριους να μην παραιτηθούν από το όνειρο μιας ενωμένης ομόσπονδης Κύπρου στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση, στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι όλη η εργασία που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα πάνω στην οποία να κτίσουν.

Είπε ακόμα ότι τα ΗΕ δεν θα εγκαταλείψουν την Κύπρο, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει μια ειρηνευτική διαδικασία η οποία μπορεί να είναι μόνο κυπριακής ιδιοκτησίας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X