ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Χριστοδουλίδης: Ευελπιστούμε εντός της εβδομάδας, οι εισηγήσεις των κομμάτων

Διαβάστε τι δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Όσοι ήταν στο Εθνικό Συμβούλιο χθες, κατάλαβαν ότι οι προτάσεις του Προέδρου, τις οποίες έθεσε στο Κρανς Μοντάνα, δεν βρίσκονται στο τραπέζι, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις των κομμάτων μετά το τέλος του χθεσινού Εθνικού Συμβουλίου.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε την έκκληση του Προέδρου να υποβάλει όποιος έχει τέτοιες ιδέες γραπτές εισηγήσεις. Σχολιάζοντας τις επικρίσεις για το ότι δεν ακούστηκε κάτι συγκεκριμένο κατά την χθεσινή συνεδρία ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η αποτελεσματικότητα των μέτρων. «Υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που έχουν στόχο να κινηθούμε προληπτικά στις ενέργειες της Τουρκίας, από εκεί και πέρα έχει ζητήσει να κατατεθούν συγκεκριμένες γραπτές εισηγήσεις από τα κόμμα, ελπίζουμε εντός της εβδομάδας», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Πλαίσιο Γκουτιέρες

Αναμένουμε να τοποθετηθεί η Τουρκία για το αν συμφωνεί με το πλαίσιο Γκουτιέρες, αν και πληροφορίες επιβεβαιώνουν τους λόγους για τους οποίους δεν είχαμε αποτέλεσμα στο Κρανς Μοντάνα, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης. Επισήμανε δε ότι για πρώτη φορά ΓΓ των ΗΕ αναφέρθηκε στην σημασία του κεφαλαίου ασφάλειας και εγγυήσεων, στο δείπνο της 6ης Ιουνίου στη Νέα Υόρκη.

«Για πρώτη φορά έχει αναδειχθεί η σημασία αυτού του θέματος, και είναι κάτι που πρέπει να κτίσουμε πάνω σε αυτό το γεγονός για να ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα», σημείωσε.

Επανέλαβε δε ότι ο λόγος που δεν υπήρχε αποτελεσμα στο Κρανς Μοντάνα είναι γιατί η Τουρκία ξέφυγε του συγκεκριμένου πλαισίου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X