ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό για τη Χλώρακα

Με την παρουσία της Υπ. Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Εντολές να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή με όλους τους τρόπους που διαθέτει το κράτος έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε έκτακτη σύσκεψη της οποίας προήδρευσε την Τρίτη, στο Προεδρικό, για τα επεισόδια στη Χλώρακα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Διοικητής της ΚΥΠ και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μετά τη σύσκεψη, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στη σύσκεψη «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε ενδελεχώς και δια ζώσης για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Χλώρακα».

Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος τηρείτο ενήμερος καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και τώρα ενημερώθηκε σφαιρικά για όλα τα γεγονότα. Πρόσθεσε ότι συζήτησαν με την Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Διοικητή της ΚΥΠ το επιχειρησιακό σχέδιο που υπάρχει για να διατηρηθεί η ασφάλεια και η ηρεμία στην περιοχή.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ο Πρόεδρος έδωσε εντολές για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή, με όλους τους τρόπους που διαθέτει το κράτος.

«Η κυβέρνηση από τη μέρα που ανέλαβε αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό, το θέμα της παράνομης μετανάστευσης με όλους τους τρόπους. Έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ οι ελεύσεις, έχουν αυξηθεί οι επιστροφές, έχουν αυξηθεί στο διπλάσιο οι εξετάσεις των αιτήσεων», ανέφερε.

«Για το συγκεκριμένο θέμα της Χλώρακας και για το συγκεκριμένο υποστατικό έχουν ληφθεί αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, οι οποίες εκτελούνται κατά γράμμα μέχρι το τέλος της βδομάδας. Γίνονται όλα όσα πρέπει να γίνονται. Το επίσημο κράτος κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν αναμένεται να αυξηθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχει σχεδιασμός, η Αστυνομία βρίσκεται και θα βρίσκεται στην περιοχή, ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει οτιδήποτε άλλο. Και η έκκληση μας είναι να μη γίνει οτιδήποτε άλλο».

Απαντώντας σε ερώτηση αν εξετάζεται η λήψη επιπρόσθετων μέτρων μετά και τα χθεσινά επεισόδια, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών και Κυπρίων δεν έχουν γίνει, αυτά αποφεύχθηκαν και αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Εκείνο που έγινε είναι ότι μετά που διαλύθηκε (η διαδήλωση), κάποιοι κουκουλοφόροι με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα παρεισφρήσαν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Η Αστυνομία, η Κυβέρνηση, το κράτος θα επιβάλει τον νόμο και την τάξη».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «από την πρώτη στιγμή και η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας ήταν εκεί και παρά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας όλα κύλησαν ομαλά ως ένα σημείο. Μετά από αυτό το σημείο γίνατε μάρτυρες του τι έγινε. Δεν θα επιτραπεί να διασαλευτεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή».

Πρόσθεσε ότι «έγιναν συλλήψεις και λήφθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, αλλά και τα αποτρεπτικά μέτρα και θα συνεχίσουμε πάνω σε αυτή τη βάση».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μετανάστης διαδηλωτής που βρέθηκε θετικός στο νάρκοτεστ βρισκόταν στις διαπραγματεύσεις με την Υπουργό και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν ήταν στις διαπραγματεύσεις, συνόδευσε έναν εκ των άλλων μεταναστών εκείνη την ώρα. «Από εκείνη την ώρα που βρέθηκε στον αστυνομικό σταθμό καταγγέλθηκε για κάποιες άλλες δηλώσεις και αναρτήσεις του και στη συνέχεια συνελήφθη», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν διερευνάται ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι, είπε ότι όποιοι παρέβησαν τον νόμο θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.

Με τη σειρά του, ο αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, είπε ότι, ως Αστυνομία, «θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας εκεί αλλά και τη συνεχή μας παρουσία με σκοπό την αποτροπή οποιωνδήποτε άλλων παρεκτροπών από οποιουσδήποτε».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνονται για αποφυγή τρίτης νύχτας επεισοδίων, σημείωσε ότι έχει ετοιμαστεί επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο αν υπάρξουν οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορεί να τροποποιηθεί, για να διασφαλιστεί ότι θα αποφευχθεί τέτοιο ενδεχόμενο.

Απαντώντας αν είναι ικανοποιημένος με το επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας τις τελευταίες 48 ώρες, είπε ότι «θεωρώ ότι στη βάση των όσων είχαμε υπόψη μας στην κάθε περίπτωση ανταποκριθήκαμε επαρκώς και αυτό αποδεικνύεται και από τις συλλήψεις και τις προαγωγές ενώπιον δικαστηρίου».

Σε ερώτηση για τις επικρίσεις για τον μετανάστη που παρευρέθηκε στις διαπραγματεύσεις ενώ την ίδια ώρα διερευνάται εναντίον του ποινική υπόθεση για υποκίνηση βίας, ο αρχηγός απάντησε ότι ήταν άλλος ο σκοπός της συνάντησης. «Δεν σημαίνει ότι αν συναντήσεις κάποιον και στη συνέχεια υποπέσει σε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα δεν θα κάνεις τη δουλειά σου», είπε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση