ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέσπασε κατά του Ιωνά λόγω του θανάτου στις ΚΦ - «Ο λαός θα τους στείλει σπίτι τους» (pic)

Με αφορμή τον θάνατο του 37χρονου, «βγήκαν» πολιτικά μαχαίρια…

Με αφορμή τον εντοπισμό νεκρού άνδρα στις Κεντρικές Φυλακές, ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου του υποψήφιου προέδρου της ΚΔ, Γιώργου Λιλλήκα, «έριξε» τα πυρά του στον υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Ζένιος ζήτησε εμμέσως την παραίτηση Ιωνά, συμπληρώνοντας «ο λαός θα τους στείλει σπίτι τους».

«Άλλος ένας νεκρός στις Φυλακές. Ιωνάς δεν παραιτείται, ο λαός θα τους στείλει σπίτι τους», έγραψε ο κ. Ζένιος στο Twitter, παραθένοντας παράλληλα την ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών:

Ακόμα ένας θάνατος στις Κεντρικές Φυλακές έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της απώλειας ανθρώπινων ζωών εντός του σωφρονιστικού μας ιδρύματος

Πέραν από κομματικές ή πολιτικές διαφορές το ζήτημα επιβάλλεται να εξεταστεί και να δοθούν λύσεις, και όχι ο αρμόδιος Υπουργός να κρύβεται και να αναλώνεται σε ανταλλαγές ανακοινώσεων σχετικά με τις προαγωγές και το ρουσφέτι στην Αστυνομία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Είναι τραγικό κάθε φορά , να επαναλαμβάνουμε και να υπενθυμίζουμε, πως ο σημερινός Υπουργός όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση ως βουλευτής δεν κουραζόταν να ζητά παραιτήσεις Υπουργών για ζητήματα πολύ μικρότερης σημασίας από την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Σήμερα ωστόσο, το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από τον αν θα υποβάλει ή όχι την παραίτηση του ο Ιωνάς Νικολάου. Άλλωστε ο Υπουργός Δικαιοσύνης απέδειξε ότι δεν διαθέτει τέτοιου είδους πολιτικές ευαισθησίες όταν αφορά το άτομο του.

Μετά από σειρά θανάτων εντός των φυλακών το θέμα είναι να ληφθούν άμεσα ,έστω τα απαραίτητα μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ασφάλειας των κρατουμένων.

Για τα υπόλοιπα και για τις ευθύνες του πολιτικού προϊστάμενου των Κεντρικών Φυλακών , αφού δεν τις αναλαμβάνει από μόνος του, θα τις αναλάβει ο κυρίαρχος λαός τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X