ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Τρίζει η καρέκλα του Χαμπιαούρη;

Τα όσα μας μεταφέρει ο Ονασαγόρας από την στήλη #PoliticsBlog της Καθημερινής

Δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στην παιδεία ο Ονασαγόρας ο οποίος μας μεταφέρει ενδιαφέρον παρασκήνιο μετά και την μαζική πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών. Μεταξύ άλλων γράφει ότι παίζει και το σενάριο της «Ιφιγένειας εν Λευκωσία» όπου ο Χαμπιαούρης θα θυσιαστεί για το καλό της Παιδείας, μάλλον της κυβέρνησης.


Γράφει λοιπόν ο Ονασαγόρας,

"Εξετάσεις δίνει η κυβέρνηση στο θέμα της Παιδείας, από τον Χαμπιαούρη μέχρι τον Πρόδρομο και τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη", σχολίαζε προχθές Συναγερμικό στέλεχος επισημαίνοντας τα πολλά αρνητικά που επισύρει η αντιπαράθεση με τους εκπαιδευτικούς.

Όπως έλεγε το εν λόγω στέλεχος "τη νύφη φαίνεται να την πληρώνει ο ΔΗΣΥ" και κατηγόρησε ανοικτά ένα δικό του (του ΔΗΣΥ) παιδί, "που ως συνδικαλιστής πρώτης γραμμής λειτούργησε ως εξάρτημα του ΑΚΕΛ και έστρεψε όλους τους εκπαιδευτικούς κατά της κυβέρνησης".

Κάποιος, πάντως, που ανεβοκατεβαίνει συχνά - πυκνά στον Λόφο της εξουσίας, έλεγε χθες ότι "με την τροπή που πήραν τα πράγματα το θέμα της παιδείας έχει πια προσωποποιηθεί. Για όλα τα κακά και τα άσχημα ευθύνεται σύμφωνα με τα συνθήματα που ακούστηκαν ο Χαμπιαούρης, του οποίου την παραίτηση ζήτησαν δια βοής. Άραγε εάν παραιτηθεί θα λυθούν και όλα τα προβλήματα; Μήπως ο Αναστασιάδης να τους ετοιμάζει κάποια έκπληξη και τότε θα κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, σόρι στην έδρα του;"...

Ουσιαστικά πρόκειται για το σενάριο για το οποίο σας είχα ξαναγράψει πρόσφατα, το σενάριο της Ιφιγένειας, όπου ο Χαμπιαούρης σαν άλλη Ιφιγένεια, όχι εν Αυλίδι, ούτε εν Ταύροις, αλλά εν Λευκωσία, θα θυσιαστεί για το καλό της Παιδείας, μάλλον της κυβέρνησης.
Μια πηγή μου που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μου έλεγε τις προάλλες πως στον Λόφο συζητήθηκαν και κάποια ονόματα για πιθανούς αντικαταστάτες αλλά ο Healthy Nic εξακολουθούσε να αντιστέκεται σθεναρά στις πιέσεις.

Το θέμα είναι ποια στάση θα κρατήσει μετά την μεγαλειώδη πορεία των εκπαιδευτικών και άλλων. Όποια και να είναι η απόφαση η τραγικότητα της Ιφιγένειας θα συνεχίσει να σκεπάζει την δημόσια παιδεία της Κύπρου, αφού για τον Healthy η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Δηλαδή: Ούτε από το εγώ του θα ήθελε να πέσει και να παύσει τον υπουργό του, ούτε θέλει να κάνει την χάρη στους εκπαιδευτικούς που τον θύμωσαν τα μάλα, αλλά ούτε και πρακτικά είναι εύκολο να αναλάβει κάποιος το υπουργείο Παιδείας λίγες μέρες, μη σας πω ώρες, πριν ανοίξουν τα σχολεία!

Στο τελευταίο επιχείρημα πάντως δόθηκε μια απρόσμενη απάντηση, από κυβερνητικό μάλιστα στέλεχος που διερωτήθηκε: "Μήπως μια επιστροφή του Καδή να φαντάζει ως η ιδανική λύση για την περίπτωση; Και να "θκιακλύσει" τον Χαμπιαούρη στο Γεωργίας μέχρι νεωτέρας και να ηρεμήσει και τους εκπαιδευτικούς και να κλείσει και κάποια άλλα στόματα;"

Το ίδιο στέλεχος μου έκανε και μια αποκάλυψη που ελάχιστοι γνωρίζουν: τη θέση του Χαμπιαούρη την ήθελε πολύ, πάρα πολύ άτομο που βλέπουμε καθημερινά να μιλά για τα θέματα της εκπαίδευσης. Ήρθε μάλιστα και σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Χαμπιαούρη σε πολλές περιπτώσεις ενώ εκνεύρισε και τον ίδιο τον Healthy. "Ήθελε πολύ να καθίσει στην καρέκλα του Χαμπιαούρη, ο Νίκαρος όμως δεν του έκανε τη χάρη και έτσι του έμεινε το... άχτι", μου είπε κατά λέξη η πηγή μου.

Η χωρίς αμφιβολία πετυχημένη εκδήλωση των εκπαιδευτικών χθες θορύβησε αρκετούς. Όχι μόνο στον Λόφο αλλά και αρκετά πιο κάτω. Αξιωματούχος συγκεκριμένου κόμματος επέμενε να συζητηθεί το θέμα άμεσα και να ληφθούν αποφάσεις αλλά του υποδείχθηκε πως είναι καλύτερα η ανάλυση να γίνει ψύχραιμα την επομένη. Δηλαδή σήμερα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X