ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρέχει να σβήσει τις φωτιές γύρω από την Πινδάρου η Αννίτα

Δηλώσεις και αναρτήσεις διευρύνουν το «εμφυλιακό» κλίμα στον ΔΗΣΥ

24news team

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (31/01) στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», η Πρόεδρος του κόμματος και Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου τονίζοντας πως οι ίντριγκες που δημιουργούνται το τελευταίο διάστημα πρέπει να σταματήσουν και δεν εκπροσωπούν το κόμμα. Η απόφαση που πάρθηκε στο Πολιτικό Γραφείο για στήριξη της υποψηφιότητας του Κωστάκη Κωνσταντίνου για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου και τον απόηχο που ακολούθησε με σχόλια και δημόσιες αντιπαραθέσεις μελών του ΔΗΣΥ, η κ. Αννίτα σχολίασε, «Δεν νομίζω να είναι ο Κώστακης που άναψε φωτιές, είναι κάποιοι που προσπαθούν να ανάψουν φωτιές εδώ και καιρό δυστυχώς. Κάποιοι που επιλέγουν αντί να σταθούν δίπλα σε αυτή την νέα προσπάθεια του κόμματος και της ηγεσίας, επιλέγουν να στέκουν απέναντι και να δημοσιοποιούν την άποψή τους χωρίς καν να μας την λένε και να την συζητήσουν. Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά, το ελάχιστο που μπορώ να πω».

«Δεν βοήθησε η κίνηση Αβέρωφ»

Σχετικά με την στάση που τήρησε ο κύριος Αβέρωφ ο οποίος δεν ήταν στο πολιτικό γραφείο γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό, είπε, «Θεωρώ ότι η κίνηση αυτή δεν βοηθούσε στην προσπάθεια που κάνει ο ΔΗΣΥ και η ηγεσία. Καταλαβαίνω την συναισθηματική του φόρτιση και είναι φυσιολογικό και ο καθένας μπορεί να πει την άποψή του. Δεν ήταν όμως στο Πολιτικό Γραφείο ο κ. Νεοφύτου και έλειπε στο εξωτερικό και μας έστειλε επιστολή».

«Φταίμε αυτόν που προδώσαμε γιατί δεν στηρίζει αυτούς που τον πρόδωσαν»

Η Πρόεδρος του κόμματος δήλωσε πως η απόφαση για στήριξη του κ. Κωνσταντίνου πάρθηκε με γνώμονα όλες τις πολιτικές διαστάσεις που υπάρχουν, αλλά και τις ευαισθησίες οι οποίες είναι ακόμα νωπές, σημειόνωτας όμως παράλληλα, πως το κόμμα δεν πρόκειται να συρρικνωθεί και να μείνει προσκολλημένο σε αντιπαραθέσεις που δημιούργησαν οι περασμένες Προεδρικές εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό ο τέως διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Πέτρος Δημητρίου, τοποθετήθηκε για τα όσα είπε η Πρόεδρος του κόμματος γράφοντας τα έξης: Φταίμε αυτόν που προδώσαμε γιατί δεν στηρίζει αυτούς που τον πρόδωσαν. Και αν δεν το κάνει τον βάζουμε και στη γωνία. Σαν έτοιμη από καιρό περάσαμε στην επόμενη φάση. Στο παλιό αγαπημένο για όλα φταίει ο Αβέρωφ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Τίποτα δεν μάθαμε. Πραγματικά πολύ λυπηρό. Μου θυμίζει αυτούς που σπεύδουν να σχολιάσουν κάθε φορά ότι θα έπρεπε και το θύμα βιασμού να προσέχει. Ας μην φόραγε κοντές φούστες λχ. Μάλλον το μάθημα ενότητας θα ήταν την ίδια ώρα με εκείνες τις 2 με 4 ώρες ξεκούρασης της ηγεσίας και το έχασαν. Να σοβαρευτούμε γιατί θα κλαίμε επί ερειπίων. ΟΛΟΙ. Και αυτή την φορά η γελοιότητα των πετρών που από κάτω είναι ο Αβέρωφ δεν θα γλυτώσει κανένα. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες.

«Ίντα τζαιρούς εφτάσαμε»

Τον «χορό» άνοιξε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Νομικός Σύμβουλος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος άφησε αιχμές, για την εν λόγω απόφαση, προς το πρόσωπο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Ψες στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗ.ΣΥ αποκαλύφθηκε η κινητήριος δύναμη πίσω από την αποστασία και την επακόλουθη διάσπαση που οδήγησε στο εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών του Φεβρουαρίου του 2023. Αισθανόμενος έντονα την ανάγκη να λάβει θετική ψήφο ο πρωταγωνιστής τότε της αποστασίας στη Πάφο - ως μέρος υλοποίησης του γενικότερου σχεδιασμού που κάποιοι θα αντιληφθούν όταν γ’ αυτούς δυστυχώς θα είναι πλέον αργά- πήρε το λόγο και υποστήριξε θετική ψήφο προς τον Κ. Κωνσταντίνου με στόχο – άκουσον - άκουσον κοροϊδία- την ενότητα! Στο βαθμό που εξαρτάται από κάποιους μάθε ότι δεν θα σου περάσει να πετύχεις τους σχεδιασμούς σου. Δυστυχώς όμως, όπως έγινε και τον Φεβρουάριο, ο ΔΗ.ΣΥ θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Εσύ καλά τώρα….. προς τα μπουζούκια τραβάς!»

Ακολούθως ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε πως ο κ. Τριανταφυλλίδης δεν παρευρέθηκε στο Πολιτικό Γραφείο ενώ είπε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος. «Ήρθε πριν από λίγα χρόνια στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ιστορικό στέλεχος είναι ο Παναγιώτης Δημητρίου, ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο Ισίδωρος Μακρίδης».

Εν συνέχεια ο κος. Δίπλαρος σε δηλώσεις του στον ALPHA και στην εκπομπή της Κατερίνας Αγαπητού δήλωσε: «Αν νιώθει ότι θα πρέπει να αποστείλει την παραίτησή του, να την στείλει και να την μελετήσουμε». Ερωτηθείς ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αν θα γίνει δεκτή η παραίτησή του κου. Τριανταφυλλίδη απάντησε: «Είναι κάτι που θα δει η ηγεσία, οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά».

Ο κος Τριανταφυλλίδης, από πλευράς του, σήκωσε το γάντι και απάντησε στον κο Δίπλαρο λέγοντας: «Κατά τη Κυπριακή: Ίντα τζαιρούς εφτάσαμε! Εκφράστηκε αρνητικά για μένα δημόσια ο Ευθύμιος Διπλανός. Απαντώ: Το θεωρώ τίτλο τιμής!»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση