ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το παρατραβούν οι Τούρκοι: Ανανέωσαν την NAVTEX στην Κυπριακή ΑΟΖ

Αναγκάζουν σε αποχώρηση το γεωτρύπανο

Στην ανανέωση της παράνομης NAVTEX στην Κυπριακή ΑΟΖ προχώρησε η Τουρκία, τρία 24ωρα πριν την λήξη της υφιστάμενης. Η ανανέωση της NAVTEX αφορά στην συνέχιση των τουρκικών ασκήσεων και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Η νέα NAVTEX των Τούρκων οδηγεί στην αναστολή των εργασιών του πλωτού γεωτρύπανου Saipem 12000 στον στόχο «Σουπιά» του Οικοπέδου 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, καθώς αναγκάζεται να αποχωρήσει από την περιοχή όπου βρίσκεται εγκλωβισμένο.

Η αποχώρηση του γεωτρύπανου συνδέεται και με τις προγραμματισμένες εργασίες του Saipem 12000 σε άλλη περιοχή, αρχές του Μάρτη.

Έκτακτη σύσκεψη

Σύσκεψη στο Προεδρικό συγκαλείται σήμερα το απόγευμα για τον χειρισμό του θέματος που προέκυψε με την ανανέωση του τουρκικής navtex στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδια πηγή, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα ξεκινήσει στις 7.15μμ.

Η ίδια πηγή δήλωσε επίσης στο ΚΥΠΕ ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε ήδη τηλεφωνικά για το θέμα της τουρκικής navtex και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X