ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το ΑΚΕΛ ζητά από τον Πρόεδρο να τερματίσει την ύποπτη σιωπή του»

Όλα όσα δήλωσε ο Γιώργος Λουκαΐδης

Το ΑΚΕΛ ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τερματίσει την ύποπτη σιωπή του, γιατί ήδη τα πράγματα στην Κύπρο εξελίσσονται με τρόπο ιδιαίτερα επικίνδυνο, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, ο οποίος εξέφρασε το φόβο και την αγωνία του, «γιατί ενδεχομένως ήδη να έχουμε εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά, με κίνδυνο το Κυπριακό, αλλά και η χώρα να ριχτούν στα βράχια».

Σε δηλώσεις του, μετά από την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, ο κ. Λουκαΐδης υπογράμμισε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι «σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί οποιαδήποτε μορφής διχοτόμησης, με όποιο περιτύλιγμα και να παρουσιάζεται είτε της Συνομοσπονδίας, είτε των δύο κρατών, είτε μέσα από τη διαιώνιση της κατοχής και της διχοτόμησης».

«Επειδή για πολλοστή φορά παρουσιάζονται δημοσιεύματα στον Τύπο με συγκεκριμένες αναφορές, που παρουσιάζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ερωτοτροπεί με λύση δύο κρατών Συνομοσπονδίας, διερωτόμαστε κατά πόσο και αυτή την φορά ο κ. Αναστασιάδης θα επιλέξει την ύποπτη σιωπή, για να μην πω την ένοχη σιωπή, την ώρα που με κάθε ευκαιρία και εκείνος και οι επιτελείς του, φροντίζουν να επιτίθενται στο ΑΚΕΛ, αμφισβητώντας ακόμη και τα κίνητρα του κόμματος», είπε ο κ. Λουκαΐδης.

Όπως ανέφερε «προφανώς ξέχασαν ότι μέχρι πρότινος απέδιδαν τα εύσημα στο ΑΚΕΛ, για το γεγονός ότι επεδείκνυε πατριωτική ευθύνη, μέσα από τη στάση και τη συμπεριφορά του σε ό,τι αφορά τον αγώνα μας, για να απαλλαγούμε από την κατοχή».

Επέτειος 28η Οκτωβρίου

Σε σχέση με τη σημερινή ημέρα, είπε πως «η ελληνική εποποιία του 40 – 41 και το έπος της εθνικής αντίστασης με πρωταγωνιστή το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ φωτίζουν και τους σημερινούς μας αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

«Φωτίζουν τον αγώνα μας ενάντια στη μισαλλόδοξη ρατσιστική ακροδεξιά που δυστυχώς σηκώνει ξανά κεφάλι στην Ευρώπη, δείγμα της οποία είδαμε σήμερα και εδώ σε αυτή την παρέλαση για να δεχθεί και χειροκροτήματα από την εξέδρα», είπε.

Πρόσθεσε ότι «φωτίζει τους αγώνες μας πρωτίστως βέβαια στον αγώνα του λαού μας για απαλλαγή από την κατοχή, για απαλλαγή από τη διχοτόμηση, για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει το λαό μας».

Έκτακτη Συνέλευση ΠΙΣ και αποφάσεις

Ερωτηθείς για τις χθεσινές αποφάσεις του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως «το ΓεΣΥ στη χώρα μας είναι επιτακτική και κοινωνική ανάγκη, αλλά είναι ταυτόχρονα και κοινωνική απαίτηση».

«Γι’ αυτό και εμείς θα παραπέμψουμε όλους τους εμπλεκόμενους Υπουργείο Υγείας, ΟΑΥ και γιατρούς σε αυτή την περίπτωση σε διάλογο, ώστε να εξευρεθούν λύσεις απαντήσεις στα ζητήματα που τίθενται, ειδικότερα και ιδιαίτερα στις εύλογες ανησυχίες που θέτουν οι γιατροί», ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι σε καμιά περίπτωση όμως το ΑΚΕΛ δεν προκρίνει θέσεις και προσεγγίσεις, που τείνουν να καταργήσουν το χαρακτήρα το ΓεΣΥ ή να εκτροχιάσουν από αυτή την πολύ σημαντική εθνική προσπάθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση