ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Το ΑΚΕΛ πυροβολεί τον Ιωνά για τον θάνατο στις Φυλακές

Αναφέρουν πως δεν υπήρξε καμιά δήλωση από πλευράς του Υπουργού Δικαιοσύνης

Πυρά κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου εξαπολύει το ΑΚΕΛ, μετά το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο 18χρονου Ανδρέα Σωφρονίου στις κεντρικές φυλακές. Με γραπτή ανακοίνωση της η κυρία Σκεύη Κουκουμά ψέγει το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία δήλωση από πλευράς του Υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για κραυγαλέες πολιτικές ευθύνες.

«Ο άλλοτε λαλίστατος Υπουργός Δικαιοσύνης κος Ιωνάς Νικολάου, δεν έχει ακόμα προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση για το χθεσινό θάνατο ενός 18χρονου νέου στις Κεντρικές Φυλακές. Τα αρχικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα θέτουν νέα ερωτήματα. Οι θάνατοι στις φυλακές συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι πολιτικές ευθύνες είναι κραυγαλέες».

Η κα Κουκουμά αναφέρει ότι «παρά τις προσπάθειες για να ωραιοποιηθούν τα προβλήματα στις Κεντρικές Φυλακές, κάθε λίγο νέα τραγικά συμβάντα ταρακουνούν την κοινωνία αλλά δυστυχώς όχι τον αρμόδιο Υπουργό».

Παράλληλα στρέφει τα πυρά και κατά του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ αναφέροντας ότι ο Ιωνάς Νικολάου αποτελεί κορυφαία επιλογή του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ.

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι απλώς ένας Υπουργός που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι σωρεία αποτυχιών, λαθών και παραλείψεων σε όλους τους τομείς της αρμοδιότητάς του. Ο Ιωνάς Νικολάου είναι μια κορυφαία επιλογή του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια επιλέγει και επιμένει να τον καλύπτει. Είναι άλλος ένας «άριστος των αρίστων» του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη», αναφλερεται στην ανακοίνωση.

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X